ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας: Τα βήματα της επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού σε δομές του Δήμου


ΔΤ από ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας: Έχοντας ως βασικό καθήκον μας την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος Αθλητισμού και των Αθλητικών εγκαταστάσεων της υπηρεσίας μας, με υπευθυνότητα και προσοχή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες κανόνων υγιεινής και τις νομοθετικές διατάξεις των δημοσίων αρχών, σας ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

Κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε σύμφωνα με την Α.Π: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/197012/5951/1454 και Ημ/νία Έκδοσης 04/05/2020 η επανεκκίνηση ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού σε οργανωμένες και φυλασσόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, προοδευτικά και σε τέσσερις (4) φάσεις, όπου η μετάβαση στην επόμενη φάση θα γίνεται πάντα μετά από εκτίμηση της πορείας της επιδημίας στο γενικό πληθυσμό και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας και θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με νέα απόφαση.

Οι προγραμματιζόμενες φάσεις επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

Φάση Α
- Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ατομικά αθλήματα, χωρίς επαφές, οι οποίοι γυμνάζονται, κυρίως, σε ανοικτούς χώρους.
- Ποδοσφαιριστές συλλόγων Super League 1, ατομική προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα, σε μικρές ομάδες, μόνο φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομική τεχνική.
- Αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (όπως αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, ποδηλασία δρόμου κ.ά.) σε εγκαταστάσεις που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αθλητές δεκαπέντε (15) ετών και άνω.
- Μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Φάση Β
- Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (μετά από εισήγηση της ΕΟΕ) από τα αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα).
- Αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω).
- Αθλητές με Αναπηρία (ανάλογα βέβαια με το είδος αναπηρίας).
- Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κλπ..
- Αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, σε κλειστό χώρο (15 ετών και άνω).

Φάση Γ
- Αθλητές συλλόγων από αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα, ομαδικά κλειστού χώρου).
- Μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.
- Διοργανώσεις χωρίς θεατές.

Φάση Δ
Σταθεροποίηση της κατάστασης με νέες συνήθειες και συνθήκες.

Κρίνεται εξαιρετικά αναγκαίο να αναφερθεί, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους, ότι έχουνε θεσπιστεί υγειονομικά πρωτόκολλα προπόνησης τα οποία θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά, πριν την προπόνηση, κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στο τέλος αυτής, για αθλητές, προπονητές, προσωπικό ομάδων, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ενδεικτικά, έχουν ως εξής:
- Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.
- Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.
- Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο.
- Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς.
- Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο μας.
- Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.
- Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
- Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένεια μας.
- Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.
- Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.
- Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
- Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
- Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Η περίοδος αυτή είναι πιλοτική και όλα τα παραπάνω  θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη, 7 Μαΐου  έως  νεότερης  απόφασης  της Πολιτείας, εξετάζοντας διαρκώς την κατάσταση και λειτουργώντας πάντοτε βάσει γνωμοδοτήσεων και συμβουλών ειδικών επιστημονικών επιτροπών.

Προστατεύουμε την κοινωνία και την αθλητική οικογένεια-μένουμε ασφαλείς-αθλούμαστε υπεύθυνα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο