Δ. Βέροιας: «Οι κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων αποτελούν επικίνδυνο απόβλητο»


ΔΤ από αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δ. Βέροιας Βασίλη Παπαπδόπουλο:  Οι κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων αποτελούν επικίνδυνο απόβλητο και η διαχείριση τους αποτελεί υποχρέωση των χρηστών, σε συνεργασία με τα σημεία πώλησης γεωργικών φαρμάκων και των παραγωγών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη τους,  στα σημεία πλήρωσης των αγροτικών βυτίων με νερό, στα ρείθρα των δρόμων ή οπουδήποτε αλλού, καθώς και καύση τους, μολύνουν το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τα υπόγεια ύδατα και απειλούν τη δημόσια υγεία σε μία ευρεία περιοχή και σύμφωνα με το Ν.4036/2012, στους παραβάτες  επιβάλλεται πρόστιμο από 300 έως 30.000 ευρώ.

Μέσω της διαδικασίας του τριπλού ξεπλύματος των φιαλών, αμέσως μετά το άδειασμα του περιεχομένου τους στο βυτίο, την διατήρηση της κενής πλαστικής συσκευασίας σε ειδικό σάκο, και της παράδοσης τους στα σημεία συλλογής που ανακοινώνει ο Δήμος, ή στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων που διαθέτουν ειδικό κάδο συλλογής, εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση του επικίνδυνου αυτού αποβλήτου και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Βέροιας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας εφαρμόζει για 5η  συνεχόμενη χρονιά το Πιλοτικό Πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η 1η  συλλογή για το έτος 2020 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 & Τρίτη 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο