ex-Αιρετικά: Γιατί ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν τα... ψυχολογικά του κάθε πολιτικού


"Ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από εμένα". Είναι μία φράση που λίγοι τολμούν να ξεστομίσουν, πολλοί είναι όμως αυτοί που το σκέφτονται... Και αφού το σκέφτονται, άθελά τους ή μη, πράττουν και ανάλογα. 

Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι βλέπουμε συχνά άτομα να φέρονται με τρόπο που σε κάνει να απορείς; Τι και αν δεν ενδιαφέρει κανέναν τι ζόρι τραβάς για μια κατάσταση, τι και αν δεν ενδιαφέρει κανέναν αν αισθάνεσαι αδικημένος ή πουλημένος, τι και αν δεν ενδιαφέρει κανέναν αν εσύ θεωρείς πως είσαι ο νέος... Μωυσής; Εσύ συνεχίζεις να το επαναφέρεις συνεχώς στη συζήτηση, να ζητάς τα ρέστα, να ζητάς δικαίωση ή ό,τι άλλο. 

Θα μου πείτε: "Και αν σε πνίγει το δίκιο;". Ναι, αν σε πνίγει το δίκιο και αν όντως είναι ένα θέμα αντικειμενικά άδικο, όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσεις, αλλά θα είμαστε και εμείς μαζί σου. Αν όμως πρόκειται για... προσωπικά θέματα που πρέπει να λυθούν, όπως η διαχείριση της ήττας ή της πίεσης για τις επιλογές σου; Εκεί γιατί πρέπει να ενδιαφέρει τους άλλους; Άντε, να ενδιαφέρει τους κολλητούς, τους συγγενείς και φίλους, αλλά λέτε να ενδιαφέρει το σύνολο της κοινωνίας το πως εσύ δουλεύεις με τα... ψυχολογικά σου; 

Αν τα παραπάνω συμβαίνουν σε ιδιωτικό επίπεδο, πάει κι έρχεται. Το πολύ - πολύ να γίνεις γραφικός στις παρέες. Αν όμως αυτό συμβαίνει στον δημόσιο βίο; Εκεί τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση. 

Κοντολογίς, οι συζητήσεις στον δημόσιο λόγο για προσωπικά συναισθήματα, προσωπικά κολλήματα, προσωπικά προβλήματα που αφορούν την πολιτική επιβίωση του καθενός κάθε άλλο παρά χρήσιμες είναι. Όπως δεν είναι καθόλου χρήσιμες και οι λογικές "εγώ δεν πειράζω κανέναν, γιατί με ενοχλείτε;". 

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι (καλώς ή κακώς) έχουν οριστεί από τους πολίτες να τους εκπροσωπούν ότι δεν προσφέρουν τίποτα με τα εγωιστικά τους ζητήματα, είτε καταγγέλλουν, είτε αμύνονται ή υπερασπίζονται την μία ή την άλλη πλευρά. 

Η κοινωνία ζητά ενασχόληση με τα προβλήματα και την ανάπτυξη, όχι με τις προσωπικές αντιπάθειες ή την... ψυχική ηρεμία των πολιτικών προσώπων. 

ΥΓ: Τι γίνεται εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας; Τα πάμε καλά από... ψυχολογία; 

ΥΓ2: Αυτόν που χαϊδεύει το αφεντικό, αλλά δέρνει τον υποτακτικό του αφεντικού, πως τον κρίνετε;


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο