Συζήτηση και ενημέρωση για την διαχείριση περιστατικών βίας με Αστυνομικούς της Αλεξάνδρειας


ΔΤ: Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ενημερωτική συνάντηση και ομιλία στους αστυνομικούς υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας Ημαθίας σχετικά  με τη διαχείριση των περιστατικών βίας. 

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν και συζήτησαν πάνω σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας που καλούνται να διαχειριστούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπισή τους. 

Τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανοδική τροχιά που σημειώνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και η σημασία της αστυνομικής παρέμβασης για την προστασία των θυμάτων. Σημαντική κρίνεται η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν συσταθεί σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, την ενθάρρυνση και τη καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α
Τηλ. Επικ.: 2331065304

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο