Καρασαρλίδου: Άμεση ανάγκη για άρση της Απόφασης περιορισμού της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Βέροιας


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρόσω Καρασαρλίδου: Την άρση της Απόφασης περιορισμού της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας ζητά η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζει:

Με την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας περί λειτουργίας ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, διατηρείται σε πλήρη λειτουργία μόνο ένα υποσύνολο σχολών και περιορίζονται οι υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και το ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Βέροιας, σε εγγραφές και κατατάξεις μόνο για το Γ΄ Εξάμηνο.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στο Νοσοκομείο Βέροιας όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας, η οποία έχει ήδη υποστεί τηνκατάργηση πολλών κρατικών δομών απαραίτητων για την διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης.

Η κα Καρασαρλίδου επισημαίνει ότι: Το ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας διαθέτει ένα άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο, επιπλέον, διαθέτει αίσθημα υψηλής ευθύνης καθιστώντας την εκπαιδευτική διαδικασία γόνιμη και παραγωγική. Σε ετήσια βάση φοιτούν δωρεάν, κατά μέσο όρο, 40 καταρτιζόμενοι, ενώ στα 33 χρόνια λειτουργίας του έχουν αποφοιτήσει συνολικά περισσότεροι από 600 βοηθοί νοσηλευτές, η πλειοψηφία των οποίων απασχολείται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέροντας υπηρεσίες σε όλους τους χώρους της υγείας, όπου απαιτείται νοσηλευτική φροντίδα. Η παρουσία των καταρτιζόμενων στο χώρο του νοσοκομείου, υπό την έμπειρη καθοδήγηση και επιτήρηση των εκπαιδευτών, αποτελεί μια δυναμική και απαραίτητη παρουσία στο χώρο του νοσοκομείου. 

Στο υπόψη ΔΙΕΚ φοιτούν σπουδαστές που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για την πιθανή εναλλακτική της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η πρόσφατη απόφαση σημαίνει ότι το υπόψη ΔΙΕΚ θα λειτουργήσει φέτος με τους καταρτιζόμενους του δευτέρου έτους και στη συνέχεια, προφανώς, θα κλείσει.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1)    Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε ο περιορισμός της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Βέροιας; Η επίκληση του επιχειρήματος του αριθμού των σπουδαστών, προφανώς, δεν ευσταθεί δεδομένου ότι δεν δίνεται η δυνατότητα προκήρυξης για το έτος σπουδών 2020-2021, ώστε να διαπιστωθεί ο αριθμός των αιτήσεων.

2)    Η εν λόγω απόφαση κινείται στη κατεύθυνση της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα;

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο