Τσαβδαρίδης: Λύση ανάσα για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδης: Σημαντική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων που έχει πληγεί βαριά από την υγειονομική κρίση φέρνει η υπουργική διάταξη που εισήχθη στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία προβλέπει ειδική επιδότηση των επιχειρήσεων που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία με παράλληλη δυνατότητα συμμετοχής του κλάδου στα προγράμματα υποστήριξης του εσωτερικού τουρισμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεσματικές ήταν οι ενέργειες του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη ο οποίος είχε προ ημερών για το ζήτημα αυτό συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών λεωφορείων Ν. Ημαθίας και Ν. Πέλλας «Η ΕΚΑΤΗ».

Μετά το σχετικό υπόμνημα που του παρέδωσαν με τα αιτήματά τους, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού ζητώντας τους την άμεση, δίκαιη και αποτελεσματική θωράκιση του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, ο οποίος ασφυκτιά οικονομικά εν μέσω πανδημίας.

Η ταχύτατη επίλυση του ζητήματος από τους αρμόδιους Υπουργούς, καταδεικνύει την ευαισθησία που δίνει η Κυβέρνηση της ΝΔ στην των αρμόδιων Υπουργών στην παροχή βαθιάς οικονομικής ανάσας σε έναν κλάδο που έχει υποστεί δραματική μείωση στον τζίρο και τα έσοδά του, ως απόρροια του απολύτως αναγκαίου περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια