Τί να κάνουμε ως κατ' αρχήν απάντηση για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας; (άποψη)


Του δρ. Ιωάννη Παπαγιάνννη, δικηγόρου στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας:  Τί να κάνουμε ως κατ' αρχήν απάντηση για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας; Όχι λόγια, θεωρίες αλλά άμεσες πράξεις με ουσία και πολιτικά μηνύματα και συμβολισμούς: 

1. Επαναφορά σε βυζαντινό - χριστιανικό ναό του τεμένους κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών - Φατιγιέ τζαμί. 

2. Μετατροπή του σπιτιού του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων και έξωση του εκεί τουρκικού προξενείου. 

3. Κατάργηση του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης για τους μουφτήδες και νομοθέτηση για ορισμό τους από την Ελληνική Πολιτεία με παράλληλο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. 

4. Τριπλασιασμό των δασμών στα εισαγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα από την Τουρκία. 

5. Όχι μόνο ψηφίσματα καταδίκης αλλά αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία και απαγόρευση εμπορίας πληθώρας τουρκικών προιόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παράλληλη διακοπή κάθε οικονομικής βοήθειας για οποιοδήποτε θέμα προς την Τουρκία. 

6. Διεθνή πρόσκληση ορθόδοξων Πατριαρχών και Ιεραρχών για Συλλείτουργία στην Αγία Σοφία πρίν τις 24 Ιουλίου που θέλουν να μετατραπεί σε τζαμί και πρόκληση διεθνούς κατακραυγής. 

7. Έκδοση από τον ΟΗΕ καταδικαστικού ψηφίσματος  κατά της Τουρκίας για παραβίαση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων. 

8. Κυρώσεις από το ΝΑΤΟ, διακοπή κάθε συνεργασίας σε νατοικές ασκήσεις, απαίτηση αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία και τη Λιβύη. 

9. Κλήση στους πρέσβεις Σκοπίων και Αλβανίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και αυστηρή προειδοποίηση κυρώσεων με απαίτηση άμεσου κλεισίματος τουρκικών βάσεων και θυλάκων στις ανωτέρω χώρες και ξεκάθαρη δήλωση ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τις  ενταξιακές τους διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

10. Παγκόσμια διάσκεψη και Σύνοδο Χριστιανικών εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη με μηνύματα καταδίκης σε όλον τον πλανήτη. 

11. Αποκλεισμός της Τουρκίας από κάθε πρόγραμμα άμεσης ή έμμεσης χρηματοδότησης της Unesco. 

12. Σφράγισμα των ελληνικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων στη λαθρομετανάστευση και επαναπροώθηση λαθρομεταναστών με διαδικασίες εξπρές, πλην των Συρίων. 

13. Κλήση στις τάξεις του Ελληνικού Στρατεύματος των 40 τελευταίων κλάσεων για συμβολική, Πανεθνική, Διακλαδική άσκηση. 

14. Αποφασιστική απάντηση με πραγματικά πυρά σε τυχόν νέες παραβιάσεις εναέριου, θαλάσσιου ή χερσαίου χώρου, μεταξύ αυτών σε τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα, πλοία, γεωτρύπανα κ.λπ. 

15. Επίγνωση των προσώπων που εντός Ελλάδας από δημόσιες θέσεις σε κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία ανοίγουν νέες κερκόπορτες σε βάρος της πατρίδας και του Ελληνισμού, είναι δίπλα μας και τους ξέρουμε όπως δίπλα στον Λεωνίδα ήταν ο Εφιάλτης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια