2 (+1) κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται σε Ημαθιώτες - Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έδωσαν κοινή συνέντευξη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, με τα 47 από αυτά να εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ημαθία καταγράφονται 2 κρούσματα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από Νοσοκομείο Ημαθίας πρόκειται για περιπτώσεις που δεν έγινε ο μοριακός έλεγχος σε μονάδες υγείας της Ημαθίας και αφορά άτομα που δεν μένουν στο νομό. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαγνώστηκε σε ιδιωτικό κέντρο, το οποίο θα καταγραφεί στην αυριανή αναφορά. Συνολικά τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα που σχετίζονται με Ημαθιώτες από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται στα 23 και με 1 επιπλέον που αναμένεται αύριο, Τετάρτη, θα φτάσουν στα 24. 

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα:

5 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
7 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως
26 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
47κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
8 κρούσματα στη Χαλκιδική - πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση
8 κρούσματα στη Λάρισα
7 κρούσματα στην Κέρκυρα
2 κρούσματα στην Ημαθία
1 κρούσμα στην Καβάλα
2 κρούσματα στις Σέρρες
1 κρούσμα στην Αρκαδία
1 κρούσμα στην Αχαΐα
1 κρούσμα στη Δράμα
1 κρούσμα στον Εβρο
1 κρούσμα στην Εύβοια
1 κρούσμα στην Κοζάνη
1 κρούσμα στην Πέλλα
1 κρούσμα στη Χίο.

Κοινή εμφάνιση Τσιόδρα - Χαρδαλιά μετά από 2 μήνες


"Η κατάσταση μπορεί εύκολα να μας ξεφύγει. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην επιστροφή του στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, τα μεγάλα προβλήματα, έως τώρα, εντοπίζονται στους γάμους και στον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε διάφορες συγκεντρώσεις. Επίσης απέδωσε την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα περισσότερα τεστ, την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με το άνοιγμα του τουρισμού καθώς και φαινόμενα συγχρωτισμού.

Αναφορικά με τη μεταδοτικότητα του ιού ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, και πρόσθεσε πως τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε μικρότερες ηλικίες λέγοντας πως οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί.
Ακόμα, μετέφερε τη μεγάλη ανησυχία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει συνεχώς και η οποία έχει ομόφωνα τοποθετηθεί για τη χρήση των μασκών και την ωφέλεια τους.

Αντίθετα, στα καλά νέα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, είναι οι περιορισμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παρατήρησε ωστόσο ότι και οι νέοι μπορούν να νοσήσουν σοβαρά, ενώ επικαλέστηκε έρευνες, που δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες στην καρδιά.


"Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα". Αυτό υπογράμμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, "δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη", ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιστρέφει η καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση από τον ίδιο και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Υπογράμμισε ωστόσο πως "αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά".
Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. "Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας", σημείωσε.

Στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα:

  • Από 5 Αυγούστου απαγορεύεται από τις 23:00 έως 07:00 πρωί η διέλευση από την Κακαβιά ώστε εξασφαλιστούν περισσότεροι έλεγχοι.
  • Από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους
  • Από 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα μπαίνει σε 7 ημερη κατ’ οίκον απομόνωση
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων
  • Ξεκινάνε εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων με κλιμάκιο και του ΕΦΕΤ
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα πλοία.
  • Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των πλοίων
  • Δίνεται δυνατότητα να περιορίζεται το ωράριο των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να μην αμελούν να λαμβάνουν τα προληπτικά μέτρα, δηλαδή να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, για να περισταλεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πληροφορίες από thestival.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο