Άμεση αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από την "Θάλεια" ζητά ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης από τον Μ. Βορίδη


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές Ημαθίας και στον τοπικό Τύπο, έστειλε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, σχετικά με την ζημιές από το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας "Θάλεια", που έπληξε προ ημερών την περιοχή. 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Βέροιας αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας "Θάλεια"  που σάρωσε τη χώρα στις αρχές Αυγούστου προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής μας.
Οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν καταστροφές σε όλες τις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής και ειδικά στη ροδακινοπαραγωγή.

Στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγοί του Δήμου μας, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ροδακίνου (Ρωσικό εμπάργκο, υψηλό κόστος παραγωγής, κορωνοϊός, κ.λ.π.), το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας "Θάλεια"  έφερε τους παραγωγούς σε οικονομικό αδιέξοδο.

Είμαστε συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και ζητάμε την άμεση και πραγματική αποζημίωση των αγροτών, δεδομένου ότι η τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στην αγροτική παραγωγή δεν αντέχει για άλλη μια χρονιά τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος
Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια