Να επιμείνει στο... καλό παράδειγμα η Εκκλησία για την τήρηση μέτρων κατά του Κορωνοϊού


Είτε μας αρέσει, είτε όχι (εδώ που τα λέμε σε κανέναν δεν αρέσει) η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική, βάσει των σχετικών ΚΥΑ που είναι σε ισχύ. Τόσο σε καταστήματα, όσο και σε γραφεία και άλλους κλειστούς χώρους (πλην των σπιτιών μας) και, ξεκάθαρα, στους χώρους λατρείας. 

Ειδικά για τις εκκλησίες, για τις οποίες επεκτάθηκε η ισχύς των μέτρων με ΚΥΑ μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020, αναγνώστες του InVeria.gr επισημαίνουν ότι υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις ελλιπής εφαρμογή των μέτρων, ειδικά στα χωριά, κάτι όμως που διαπιστώνεται και στις πόλεις. Σε αντίθεση με την υποδειγματική (με βάση τα προβλεπόμενα) εφαρμογή των μέτρων στην Παναγία Σουμελά κατά την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. 

Η γενική αρχή, τόσο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και της τοπικής Μητρόπολης της Βέροιας, είναι ότι πρέπει να υπάρχει τήρηση των μέτρων, προτροπή που στην ουσία έχει απώτερο στόχο τόσο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο και την αποφυγή όσων ζήσαμε την περασμένη Άνοιξη, με το γενικό κλείσιμο των Εκκλησιών. 

Είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί κανείς ιερέας ή επίτροπος να κάνει τον... χωροφύλακα. Είναι από ένα σημείο και μετά θέμα και της προσωπικής αντίληψης του καθενός. Ωστόσο, ελπίζουμε τουλάχιστον να μην υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι όχι μόνο δεν κάνουν συστάσεις για τήρηση μέτρων (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά κλπ), αλλά καλούν σε... απειθαρχία κατά όλων αυτών. Έχουν τεθεί και τέτοιες πληροφορίες υπόψη μας και ελπίζουμε να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, ωστόσο κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει συνεχής επισήμανση από τη Μητρόπολη προς όλους τους ιερείς και σχετικές συστάσεις προς τους πιστούς, ειδικά τώρα που η κατάσταση στην Ημαθία έχει... ζορίσει. 

Άλλωστε, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δήλωνε την περίοδο που άνοιγαν οι εκκλησίες μετά το γενικό lock down ότι οι κληρικοί και οι ευσεβείς χριστιανοί θα πρέπει πρώτοι να δίνουν το καλό παράδειγμα, τόσο για ουσιαστικούς λόγους (προστασία της δημόσιας υγείας κλπ), αλλά και για να μην δίνονται αφορμές προς όσους περιμένουν στην... γωνία για την πολεμήσουν. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο