Εύβοια: 4 νεκροί - μεταξύ τους και βρέφος 8 μηνών - από φονικές πλημμύρες


Τρεις ηλικιωμένοι και ένα βρέφος 8 μηνών είναι ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, από την ισχυρή καταιγίδα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (08-08-2020) στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη περιοχή Πολιτικά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις "φούσκωσαν" τον Μεσσάπιο ποταμό, ο οποίος υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να σημειωθούν 4 θάνατοι και ανυπολόγιστες καταστροφές στις γύρω περιοχές... 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το eviazoom.gr και τις πληροφορίες του news247.gr, πρόκειται για μια 86χρονη, έναν 85χρονο, έναν 70χρονο και ένα βρέφος 8 μηνών. 


Καταγγελίες ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήδη από την Πέμπτη προειδοποιούσε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επρόκειτο να πλήξουν την Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής, ο κρατικός μηχανισμός ωστόσο αποδείχθηκε ανεπαρκής να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, παρά την όποια κινητοποίηση.

Πολλές είναι οι καταγγελίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο πολυδιαφημισμένος αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 δεν λειτούργησε, με τους κατοίκους να υποδέχονται απροετοίμαστοι και έκθετοι την κακοκαιρία, που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, εκ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών...







Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο