Εύβοια: 5 οι νεκροί, 1 αγνοούμενος - Χαρδαλιάς: Χαρδαλιάς: "Το 112 δεν είναι δια πάσαν νόσον"


Στους 5 θανάτους ανέρχεται ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Εύβοια, ενώ το απόγευμα της Κυριακής (9/8/2020) μια αγνοουμένη εντοπίστηκε ζωντανή και εξακολουθεί  να αγνοείται ένας άνδρας. 

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Ο άνδρας που αγνοείται ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στο δημαρχείο Βασιλικού ανακοινώθηκε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά παρουσία της Πυροσβεστικής και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Νεκροί είναι και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Χαρδαλιάς: "Το 112 δεν είναι δια πάσαν νόσον"

Απαντώντας στις επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης των πολιτών στην επίμαχη περιοχή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όσοι κάνουν τέτοιες επικρίσεις, ειδικά αυτοί που δεν μπόρεσαν να το εφαρμόσουν, σημειώνοντας ότι δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση.

"Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 νεκρούς, οι 3 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν. Όταν έχεις ένα φαινόμενο, δεν ζητάς καμία εκκένωση. Η οποιαδήποτε εκκένωση μπορεί να έχει τεράστιο ανθρώπινο κόστος" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και αφού επισήμανε ότι έγιναν όλα όσα έπρεπε, πρόσθεσε "πρέπει να είμαστε πολύ σεμνοί και πολύ σοβαροί. Το 112 είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο, το οποίο δεν είναι δια πάσαν νόσον. Έρχεται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες επιχειρησιακές. Σήμερα, λοιπόν, δεν υπήρχε κανέναν θέμα να στείλουμε το 112. Να πούμε εκκενώστε τις περιοχές σας τη στιγμή που υπήρχαν πλημμύρες γύρω από τα σπίτια;"

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο