Γ. Ξ. Τροχόπουλος: Συγχαρητήρια για την Διεθνή αναγνώριση του φεστιβάλ κιθάρας του Δ. Βέροιας αλλά να... αποδίδονται "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"


Επιστολή του Γιώργου - Ξάνθιππου Τροχόπουλου: Διάβασα προ ημερών στον ημερήσιο τύπο της Πόλης δημοσίευμα του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ - που μου προκάλεσε μεγάλη χαρά - και αφορούσε την διεθνή αναγνώριση και καταξίωση του φεστιβάλ κιθάρας που γίνεται κάθε χρόνο στη Βέροια. 

Θα ήθελα όμως να πω μόνο τα εξής: Όταν το 2003 με την τότε δημοτική αρχή ανέλαβα Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Πολιτισμού [ΔΕΤΟΠΟΚΑ- ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ- ΔΗΠΕΘΕ] υπήρχε ένα φεστιβάλ κιθάρας , με συμμετοχές κιθαριστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, το οποίο ήταν αποτέλεσμα μιας φιλότιμης και αξιαίπενης προσπάθειας ενός καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας και όφειλε την διεξαγωγή του σε διάφορες χορηγίες καθώς και στην ελεύθερη παραχώρηση αιθουσών της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Για πρώτη φορά λοιπόν τότε, ενέταξα το φεστιβάλ κιθάρας στις επίσημες εκδηλώσεις της ΔΕΤΟΠΟΚΑ με γενναία ετήσια χρηματοδότηση. 

Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο του φεστιβάλ κιθάρας της Βέροιας σήμερα ,όμως νομίζω ότι πρέπει να αποδίδονται κάποτε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και να θυμίσω τη λαική ρήση που λέει ότι, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

 Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους άξιους συντελεστές του φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας. 

Βέροια 24/08/2020
ΓΞ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια