Θεία Λειτουργία μετά από 5 χρόνια στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο


Χωρίς την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και χωρίς πολλούς πιστούς κυρίως από τον Ελλαδικό χώρο, λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, μετά από 5 χρόνια, η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Πρόκειται για την πρώτη Θ. Λειτουργία που τελέσθηκε, κατόπιν της σχετικής αδείας των αρμοδίων αρχών, μετά την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών εργασιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Μονή.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο SonDakika.com είχαν εκδοθεί 50 διαπιστεύσεις, 45 από την Ελλάδα και 5 από τη Γεωργία.

Στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, αναφέρθηκε προ ημερών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λέγοτνας: "Όπως γνωρίζουμε όλοι, εφέτος μετά την ολοκλήρωση των συστηματικών και πολυχρονίων ανακαινιστικών έργων θα γίνει πάλι η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, σε αυτό το Παλλάδιο της Ορθοδοξίας, μέσα στα βουνά του Πόντου, που είναι το μεγάλο προσκύνημα των Ποντίων αδελφών μας".

Το "παρών" έδωσε στην Θεία Λειτουργία ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Τουρκία, πρέσβης Christian Berger.

Την πανηγυρική Λειτουργία τέλεσαν οι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Πηγή: epontos

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο