Βέροια: 650.000 ευρώ στον Δήμο από το πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις Πόλεις 2013»


ΔΤ από Δ. Βέροιας / Αντιδημαρχία Τεχνικών: Στο πλαίσιο των ενεργειών που ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, με σκοπό να τους διαμορφώσει και να τους παραδώσει ελεύθερους προς χρήση στους δημότες, υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις Πόλεις 2013».

Η πρόταση αξιολογήθηκε ως προς την πληρότητα της και εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση προς τον Δήμο Βέροιας, ύψους 650.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά την απόκτηση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή της οδού Ηρακλέους, συνολικού εμβαδού 2.800,00 τμ. που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου 487 της πόλης Βέροιας, που είναι χαρακτηρισμένο ως «χώρος πρασίνου».

Σήμερα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημίωσης ύψους 285.633,58 ευρώ σε δύο από τις πέντε ιδιοκτησίες του οικοδομικού τετραγώνου, συνολικού εμβαδού 1.670,84 τμ.

Ο Δήμος Βέροιας θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, κατασκευάζοντας υποδομές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Ο αντιδήμαρχος
Τεχνικών, Υπηρεσίας Δόμησης - Περιουσίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αλέξανδρος Τσαχουρίδης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια