Η απάντηση Χρ. Τσιούντα στην επιστολή της Γ. Μπατσαρά: Είμαστε σε μεγάλη κατηφόρα...


Απάντηση του δημοτικού συμβούλου Βέροιας Χρήστου Τσιούντα στα όσα ανέφερε με επιστολή της η  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη" Γεωργία Μπατσαρά

Τσιούντας Χρήστος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βέροιας

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στη κ. Μπατσαρά, στα όσα είπε σε ανακοίνωσή της στις 9/9/2020.
Σημειώνω, ότι η κατρακύλα αυτή, άρχισε με την συνέντευξή της στην οποία ανέφερε πολλά και ακατανόητα και έβαλε στο ίδιο σακί όλους του ασχολούμενους με το Δήμο, με το περίφημο εκείνο που είπε με στόμφο. Όσοι μπήκαν στο Δήμο για να πλουτίσουν ή να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα, λάθος κατάλαβαν. Είπα στη συνέντευξή μου στην οποία έδωσα ότι από τους 41 δημοτικούς συμβούλους που είμαστε σήμερα, εύκολα μπορεί να υπολογιστεί,  ποιος πήρε τα περισσότερα χρήματα ασχολούμενος με τα κοινά. Αν κάποιος δεν μπορεί να υπολογίσει σας ενημερώνω: η κ. Μπατσαρά. Αυτή πλούτισε περισσότερο όλων; (στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί).

Απαντώ παράγραφο-παράγραφο στην ανακοίνωσή της.

Είπε: 
- Δεν ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ακόμη τον λόγο της συνέντευξης . 
Απαντώ. Προκλήθηκα από την συνέντευξή της. Το ότι δεν κατανόησε, αυτό το περίμενα. Αφού σε μία δίωρη συνεδρίαση της 30/8/2020 (αποφράδα ημέρα για την παράταξη) δεν μπόρεσε να κατανοήσει με 10 επιχειρήματα, ότι έπρεπε να κάνουμε την ίδια διαδικασία, για το ίδιο θέμα  που κάναμε και πέρσι (πρόταση για ορισμό αντιδημάρχων).

Είπε: 
- Τα όσα επικαλούμαι θα μπορούσαν να λυθούν με συζητήσεις, εντός της ομάδος, όπως λυνόταν στο παρελθόν. 
/      Αφού λυνόταν με συζήτηση στην ομάδα γιατί δεν έφερε το θέμα για συζήτηση και είπε στην συνέχεια ότι υπήρχε πρόβλημα που προκαλούσε ένταση και εκνευρισμό στην ομάδα. Εγώ στην συνέντευξή μου είπα ότι δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα τον ένα χρόνο που πέρασε.

- Είπε ότι πρέπει να είναι ο λόγος μου σοβαρός, πολιτικός και πολύ προσεκτικός.
/      Την ευχαριστώ για τις συμβουλές της, συμφωνώ μαζί της, αλλά εγώ έχω και λίγο χιούμορ. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
       /      Μιλάει για προσβολή της παράταξης.
        /     Δεν κατανοεί ότι προσβολή της παράταξης της ΝΔ, είναι ότι σε μια αντιπαράθεσή της, στα δημοτικά, εμπλέκει τον  Υπουργό, τον βουλευτή και αύριο δεν ξέρω ποιον άλλον. Την παράταξη αυτή την οποία λέει ότι εκπροσωπεί στο Δήμο, εγώ την υπηρέτησα επί πολλά χρόνια και με τα στελέχη που αναφέρει έχω άριστη σχέση. Το κόμμα αν έχει ευθύνη ας επιληφθεί. Eμένα, που δεν είμαι μέλος δεν μου πέφτει λόγος. Η ίδια δεν κατανοεί της συνέπειες των λόγων της;
       /      Δεν αφιέρωσα, ούτε ένα λεπτό να πω για το έργο μου ως δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος της σχολικής επιτροπή Δ/θμιας  Εκπ/σης και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
       /      Δεν κατανόησε ένα χρόνο, ότι τη δημοσιότητα με τα ΜΜΕ δεν την επιδιώκω; Η προχθεσινή προέκυψε εξαιτίας της δικής της συνέντευξης. Δεν γυρνάω από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο όπως είπε. Φυσικά δεν μπορεί να κατανοήσει, ότι στις θέσεις αυτές που είμαι, πρέπει να αξιολογηθώ από την ίδια και τον Δήμαρχο, που είναι διοίκηση και προϊστάμενοί μου. Σέβομαι τους θεσμούς.
-Είπε:  Χάρη στην παράταξη συμμετέχω στα διάφορα θεσμικά όργανα του Δήμου.
        /      Η παράταξη δεν συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο κατά ένα μικρό μέρος χάρη σε μένα; (ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος).
        /      Αναφέρει η κ. Μπατσαρά, ότι την πρότασή μου στις 31/8/2020 την ψήφισε και  ο κ.    Κελεσίδης. Δεν ΚΑΤΑΝΟΩ  πως έγινε αυτό, αφού η πρότασή μου δεν μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Μετά από αυτά τι να κάνω στην συνάντηση της 6/9/2020, που όντως προσκλήθηκα.
- Αναφέρεται η κ. Μπατσαρά στο σοφό νομοθέτη.
- Γιατί δεν έκανε τη διαδικασία που προβλέπει ο σοφός νομοθέτης και αποφάσισε μόνη της, για να τεθώ εκτός παράταξης. Δεν κατανόησε, ότι αυτό το δήλωσε λίγα δευτερόλεπτα πριν την ψηφοφορία;

- Αναφέρεται στην ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη Τσαβδαρίδη το 2013. Διάβασε την επιστολή; Κατανόησε το περιεχόμενό της; Έχει καμιά σχέση με την αποπομπή μου από την κ. Μπατσαρά;

- Ανέφερε ότι εκλέχθηκα 5ος στη σειρά του ψηφοδελτίου. Ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και εκλέχθηκα. Η κ. Μπατσαρά ήταν υποψήφια δήμαρχος και δεν εκλέχθηκε. Τι επιτυχία;  Προφανώς ήθελε να με μειώσει. Τι θα έλεγε για κάποιους, φανταστείτε, που την τίμησαν και μπήκαν στο ψηφοδέλτιό της και είναι σε θέση πολύ  πίσω από έμενα. Τι έχει να μας πει για την 4η θέση που κατέλαβε στις  βουλευτικές εκλογές του 2015, ενώ ήταν εν ενεργεία βουλευτής. Προφανώς δεν κατανοεί τις συνέπειες των λόγων της. 

- Μας είπε ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τα κόμματα κλπ, έχουν αρχηγούς οι οποίοι πρέπει να αποφασίζουν και να σπάνε αβγά. Μας ρωτάει εμάς που κατείχαμε θέσεις ευθύνης, αν αποφασίζαμε; Τι ρόλο παίζαμε; Διακοσμητικό;

- Βεβαίως και παίρνουν αποφάσεις και αβγά σπάνε κλπ. Αλλά μέχρι το όριο αρμοδιοτήτων τους. Δεν κατανοεί, ότι αν αποφάσιζαν για όλα, δεν θα χρειάζεται η δημοτική ομάδα, το δημοτικό συμβούλιο ή η Βουλή. << Το κράτος είμαι εγώ>> είπε κάποιος.

- Αφού ενδιαφέρετε να μάθει πόσο δημοκρατικά συμπεριφερόμουν εγώ, ας ρωτήσει τον κ. Βασιλειάδη. Που αισθανόταν πιο ελεύθερα να πει την άποψή του; στην ιδιωτική τράπεζα Κύπρου, που ήμουν δ/ντης ή στη δημοκρατική δημοτική ομάδα που είναι αρχηγός η κ. Μπατσαρά. Η απάντησή του θα έχει ενδιαφέρον.

Αγαπητοί συνάδελφοι της παράταξης ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ. Είστε νέοι και η εμπειρία και η γνώση είναι απαραίτητα. Αποκτήστε τα παίρνωντας παράδειγμα από τις συμπεριφορές ημών των παλαιοτέρων. Άλλων μεν ως παραδείγματα προς μίμηση, άλλων δε ως παραδείγματα προς αποφυγήν.  Και των δύων πλευρών τα παραδείγματα, εφόσον έχετε σωστή κρίση, θα είναι χρήσιμα.

Υ.Γ
Αναφέρθηκε σε ρητορικά ερωτήματα, σε σχέση με την τύχη των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, την αξιωματική αντιπολίτευση κλπ.

Απαντώ:
- Δεν ανησυχώ, αφού όλα τα προέβλεψε ο σοφός νομοθέτης. Ανησυχώ γιατί δεν κατανόησε η κ. Μπατσαρά, ότι απώλεσε δύο δημοτικούς συμβούλους (25%)  και εάν ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ χάσει άλλους πέντε και μείνει μόνη, θα πανηγυρίζει και θα λέει ότι είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ο σοφός νομοθέτης έτσι προέβλεψε.

Και για να κλείσω με χιούμορ, που πιστεύω ότι διαθέτω, λέω: 

Ο νομοθέτης είναι σοφός, 
η κ. Μπατσαρά υπήρξε νομοθέτης, 
άρα η κ. Μπατσαρά είναι σοφός.

Αγαπητή Γεωργία, ομοϊδεάτισσα, συναγωνίστρια στη ΝΔ και συναδέλφισα στο δημοτικό συμβούλιο.. Είμαστε σε μεγάλη κατηφόρα. Διέθεσε σε παρακαλώ, όλη τη σοφία που έχεις και βάλε φρένο, πρώτα εσύ που διοικείς το Δήμο. Έχεις μεγαλύτερη ευθύνη. Εγώ όσο μπορώ θα συμβάλλω εκτός παράταξης, αφού εκεί με έθεσες.

Τσιούντας Χρήστος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια