Ποιος αποφασίζει αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία σε κάθε περιοχή; Προβληματισμός από τις αντιφάσεις των αποφάσεων


Από την περασμένη Παρασκευή (11/9/2020) η Ημαθία έχει μπει σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω "αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου" (όπως ανέφερε και το μήνυμα της πολιτικής προστασίας που ήρθε το μεσημέρι της πρώτης μέρας εφαρμογής των μέτρων στα κινητά όσων βρισκόταν στους νομούς που εφαρμόστηκαν τα μέτρα.

Μετά από αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη, μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί σχετικά με το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, δεδομένου ότι θεωρείται οξύμωρο από πολλούς από τη μία να απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων στις πλατείες, αλλά να επιτρέπεται η συνάθροιση (και μάλιστα για πολλές ώρες καθημερινά) μέσα στις σχολικές τάξεις, 15, 20 έως και 26 ατόμων (αν όχι και παραπάνω). 

Ποιος είναι όμως αρμόδιος, κατά το νόμο, να αποφασίσει αν τελικά ανοίξουν τα σχολεία στην Ημαθία; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Αν δεν υπάρξει σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο τέτοια απόφαση, κατά τόπους μπορούν οι Δήμαρχοι να αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, με αιτιολογημένη απόφαση. Όπως ακριβώς οι Δήμαρχοι αποφασίζουν την αναστολή λειτουργίας σε περίπτωση κακοκαιρίας και άλλων ειδικών καταστάσεων. 

Στην γειτονική Πέλλα οι Δήμαρχοι αποφάσισαν ήδη τριήμερη αναστολή, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας προτίμησε την... διαλλακτική μέθοδο, ζητώντας στην αναστολή των σχολείων να προχωρήσει το Υπουργείο.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr το θέμα για αναστολή ή μη της λειτουργίας των σχολείων απασχολεί και τον Δήμο Βέροιας και για ό,τι νεώτερο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 


Εγκύκλιος της τελευταίας στιγμής για το ωράριο

Από την άλλη, σε περίπτωση που τελικά ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στην Ημαθία, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο αλαλούμ... Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (11/9) εγκύκλιο στα σχολεία και όριζε ότι οι μαθητές θα πρέπει να πάνε από το πρωί κανονικά στα σχολεία τους, ανεξάρτητα από την ώρα του αγιασμού. 

Ωστόσο, οι περισσότερες σχολικές μονάδες είχαν ενημερώσει τους γονείς ότι θα πάνε την ώρα του αγιασμού, είχαν κανονιστεί δρομολόγια ΜΜΜ και γενικά είχε τακτοποιηθεί ό,τι χρειάζεται. Τελικά, μαθαίνουμε ότι πολλά σχολεία θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που είχαν ανακοινώσει αρχικά


Το πρωί της Κυριακής αναμένουν τις μάσκες στο Δ. Βέροιας

Τέλος, από το μεγάλο αλαλούμ δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι κωμικοτραγικές καταστάσεις με τις μάσκες στα σχολεία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι Διευθυντές των σχολείων του Δ. Βέροιας ενημερώθηκαν ότι οι μάσκες που πρόκειται να μοιραστούν στα σχολεία θα έρθουν το πρωί της Κυριακής και θα πρέπει να πάνε να τις παραλάβουν από το Δήμο. Αν τελικά έρθουν... 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο