Η Βεροιώτισσα αρχιτέκτων - πολεοδόμος δρ. Αναστασία Πάπαρη μέλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Πολιτισμό!


Ως μέλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Πολιτισμό (European Cultural Parliament, ECP) εντάχθηκε η Βεροιώτισσα Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος δρ. Αναστασία Πάπαρη

Για την σημαντική αυτή εξέλιξη, που πέρα από την προσωπική της αναγνώριση τιμά και την Βέροια, η ίδια έγραψε:

Με χαρά σας ανακοινώνω, πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Πολιτισμό (European Cultural Parliament, ECP) μου έκανε την μεγάλη τιμή να με εντάξει στο σώμα του ως μέλος. Ο πολιτισμός και η πόλη είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Ευρώπης και ο ρόλος του ECP είναι κρίσιμος για την Ευρώπη του μέλλοντος, την ενίσχυση της πολυμορφίας, αλλά και της ενότητάς της. 

Η κληρονομιά του Ελληνικού πολιτισμού έχει να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο για την επόμενη μέρα, μετά τις πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε (οικονομική, υγειονομική, ισορροπίας δυνάμεων), που μετουσιώνονται εντέλει σε κρίση πολιτισμική. 

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και οι αλληλεπιδράσεις του με την Ευρωπαϊκή πόλη, που υπήρξε και το θέμα της διδακτορικής μου διατριβής, αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα του ECP και αυτό ενισχύει τους δεσμούς της χώρας μας με το 'ευρωπαϊκό γίγνεσθαι', καθώς η ιδέα του θεσμού ήταν ελληνική και η εξέλιξή του το έφερε σήμερα να είναι ο πλέον επιτυχημένος θεσμός στην Ε.Ε. Το ECP έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην προώθηση της Ειρήνης, καθώς αναφέρεται γεωγραφικά σε 43 χώρες, απ' όπου προέρχονται τα 170 μέλη του.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο