Βέροια: "Τέλος" ο καταυλισμός στο Εργοχώρι - Έμειναν ελάχιστοι που περιμένουν πρόγραμμα αποκατάστασης (φώτο)


Ένα δυσεπίλυτο θέμα, για πολλά χρόνια, στη Βέροια ήταν οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στον καταυλισμό των Ρομά στο Εργοχώρι. 

Πρόκειται για μία περιοχή με πολλές σχολικές μονάδες (Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, 6ο Γυμνάσιο Βέροιας, 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, ΕΠΑΛ και Δ.ΙΕΚ), αλλά και πολλές παλαιότερες και νεότερες οικοδομές. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι του καταυλισμού από το σημείο και να μεταφερθούν σε σπίτια με καλύτερες συνθήκες, εξεταζόταν το ενδεχόμενο να γίνουν λυόμενα για προσωρινή στέγαση, απέναντι από τον καταυλισμό επιχειρήθηκε να γίνει ένα άτυπο σχολείο, ωστόσο όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. 

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στο χρονίζον και μείζον αυτό θέμα, που απειλούσε την δημόσια υγεία, την υγεία των ίδιων των Ρομά, αλλά και την ασφάλεια της περιοχής.

Η λύση ήρθε αθόρυβα και αποτελεσματικά


Η πλειοψηφία των κατοίκων του καταυλισμού έφυγε για διάφορους λόγους από το σημείο (σημειωτέον είναι σε ιδιωτικό οικόπεδο) και αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και με τη συνδρομή της Αστυνομίας υπήρξε αποκατάσταση του χώρου και απομάκρυνση τόσο των παραπηγμάτων, όσο και καθαρισμός της περιοχής. 

Πίσω έμειναν 4 οικογένειες, που αποτελούν τους παλιούς κατοίκους του καταυλισμού. Πρόκειται για ανθρώπους φιλήσυχους και βρίσκονται σε αναμονή του προγράμματος για την προσωρινή στέγαση Ρομά (το οποίο ακόμα δεν έχει "τρέξει"), ώστε να κάνουν χρήση των προνομίων αυτών και να απομακρυνθούν και οι ίδιοι από την περιοχή. 

Μάλιστα, πληροφορίες του InVeria.gr αναφέρουν πως πέρα από τις ενέργειες που έγιναν για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στο σημείο, θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και συνεργασία με την Αστυνομία ώστε να μην υπάρξουν νέες απόπειρες κατασκευής παραπηγμάτων στο σημείο. 

Κατόπιν των παραπάνω, θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη μία η συγκυρία και από την άλλη τα καλά αντανακλαστικά που επιδείχθηκαν από τον Δήμο, προφανώς και έπειτα από την "πίεση" που υπήρχε για αποκατάσταση του θέματος από τους κατοίκους της περιοχής και τον πρόσφατα ιδρυθέντα και ιδιαίτερα δραστήριο σύλλογο του Εργοχωρίου, ο Δήμος Βέροιας κατάφερε να δώσει λύση σε ένα θέμα που "σερνόταν" για χρόνια, χωρίς μάλιστα να ανοίξει... μύτη! 

Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης




Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο