Ξεκινά το “1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη – 2500 χρόνια μετά” από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας


“1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”
«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» Αριστοτέλης

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι μια πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.  

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι ένα Εργαστήριο θεατρικής έρευνας, που εγκαινιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,  σκηνοθέτη Γιάννη Παρασκευόπουλο διάρκειας από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2020. 

Στη Νάουσα και συγκεκριμένα στον εμβληματικό χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας και του Αρχαίου Θεάτρου – Γυμνασίου, όπως και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλη και στο χώρο εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο, για μια εβδομάδα οι νέοι δημιουργοί της τέχνης του θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρακτικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses. Στον ίδιο χώρο που ο Αριστοτέλης πριν από αιώνες δίδαξε και μας άφησε ως κληρονομιά τον ορισμό του Αρχαίου Δράματος. Στόχος του 1ου Σχολείου Σκηνοθεσίας είναι οι δάσκαλοι να επικοινωνήσουν στους μαθητές τη μέθοδο εργασίας τους, τον δικό τους κώδικα σκηνοθεσίας και την εμπειρία τους. 
Η πρώτη αυτή χρονιά θα έχει πιλοτική μορφή και για τω λόγω αυτό θα έχει την περιορισμένη διάρκεια της μιας εβδομάδας. 
Μέλημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας είναι το 1Ο Σχολείο Σκηνοθεσίας να θεσμοθετηθεί στο μέλλον, ώστε κάθε καλοκαίρι η Ημαθία να γίνεται τόπος συνάντησης, εξερεύνησης και ζύμωσης της εξέλιξης της θεατρικής τέχνης. 

Διδάσκουν: 
Γιάννης Λεοντάρης, Δημήτρης Καραντζάς, Ιώ Βουλγαράκη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γλυκερία Καλαϊτζή, Έφη Σταμούλη, Τάσος Θώμογλου. 
Συμμετέχει η Ομάδα «Εν Δυνάμει», κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, σε συζήτηση με αφορμή την παράστασή τους «Ερωτευμένα Άλογα», με τη σκηνοθέτη της παράστασης Ελένη Ευθυμίου.
Το Σχολείο Σκηνοθεσίας επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και με τη συμβολή των Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Νάουσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρό.

Σημείωση: Τα μαθήματα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν αυστηρά μόνο οι μαθητές, που έχουν επιλεγεί. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια