Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020 από πολίτες της Ημαθίας οι οποίοι αντιδρούν - κατά βάση - στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία. 

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση έγινε μέσω ομάδας στο facebook και πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην Εληά για να συμμετέχουν στην διαδήλωση. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τον λόγο έλαβαν πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Πέρα από ορισμένες πιο απόλυτες φωνές, κοινός παρανομαστής των τοποθετήσεων ήταν ότι υπάρχει αμφιβολία ως προς την αποτελεσματικότητα της μάσκας αλλά και ως προς την ορθή χρήση της σε κάθε περίπτωση και σαφώς υπήρχε αντίδραση ως προς την υποχρεωτικότητά της μάσκας για λόγους ιατρικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς . 

Στον αντίποδα, προτάθηκε η λήψη μέτρων πιο αποτελεσματικών κατά την άποψη των ομιλούντων, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, η παρουσία προσωπικού καθαριότητας καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων, αλλά και η παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις σχολικές μονάδες, για να αντιμετωπίζονται τυχόν περιστατικά. 

Ένα επίσης βασικό ζήτημα στο οποίο εκφράστηκε η αντίθεση των ομιλητών είναι το ενδεχόμενο να υποστούν τα παιδιά οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή να μεταφερθούν εκτός σχολείου (πχ στο νοσοκομείο) χωρίς την συγκατάθεση των γονέων. Για το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς είναι κάτι που δεν προβλέπεται ούτως ή άλλως να γίνει, αφού σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία, τα παιδιά που θα εμφανίσουν συμπτώματα θα παραμένουν σε χώρο του σχολείου απομονωμένα μέχρι τα παραλάβουν οι γονείς - κηδεμόνες τους. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο