Τούρκικη "φούσκα" ήταν και... έσκασε - Αυτοδιαψεύδονται οι Τούρκοι για τα 40 τανκς


Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Τουρκία στέλνει 40 τανκς από τη Συρία στον Έβρο αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως… ακούγονται και όπως πολλοί υπέθεσαν από την αρχή...  Τα ερπυστριοφόρα επιστρέφουν, ενώ σύμφωνα με το Anadolu πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Το ιδιωτικό δίκτυο IHA αλλά και το haberler.com που μετέδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου (05.09.2020) ότι η Τουρκία μεταφέρει 40 τανκς από τα σύνορα με τη Συρία στην Αδριανούπολη και τα σύνορα με την Ελλάδα!

Μάλιστα, το Haberler μετέδωσε και video και ανέφερε πως σε δυο κομβόι φορτηγών φορτώθηκαν περίπου 40 τανκς, τα οποία έφυγαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας θα έφταναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο OnAlert.gr ότι μεγάλος αριθμός αρμάτων που βρισκόταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία πριν από μερικούς μήνες, για να ενισχύσει το τουρκικό μέτωπο. Πλέον τα τουρκικά ερπυστριοφόρα οχήματα επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Παράλληλα, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι η μεταφορά των τανκς είναι μια προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς που έχει έδρα τη Μαλάτεια. Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν τίθεται θέμα μεταφοράς στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα…

Πηγή: newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο