Έναρξη Προσκοπικής χρονιάς... και όχι μόνο


Στην έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς αναφέρεται στο μήνυμά του ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους. 

Δ.Τ.: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα και την φετινή χρόνια έχοντας συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυση του! Σε πείσμα των καιρών πραγματοποιήσαμε ήδη δύο συγκεντρώσεις του Συστήματος μας, σε εξωτερικούς χώρους , τηρώντας όλα τα μέτρα και οδηγίες του ΕΟΔΔΥ. Με απόλυτη επιτυχία και ικανοποίηση των μελών μας έγινε και η Ανάβαση των Λυκοπούλων μας στην Ομάδα Προσκόπων! 

Οι πολλές νέες εγγραφές μελών είναι μια επιβράβευση για μας για την αναγνωρισιμότητα του εθελοντικού έργου που προσφέρουμε στην πόλη μας.

Μέσα σε όλα αυτά, οι Βαθμοφόροι του Συστήματος μας Ιορδάνης Ουσουλτζόγλου και Μίνα Πάπαρη, όπως και το μέλος του Προσκοπικού μας Δικτύου Ευάγγελος Ουσουλτζόγλου μας έκαναν περήφανους προσφέροντας εθελοντική εργασία στους πληγέντες κατοίκους των Φαρσάλων! Συνοδοιπόροι σε αυτή τους την υπόσχεση «να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» ήταν η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, με τους Νίκο Ουσουλτζόγλου και Σωτήρη Τσέλιο, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία και διοργάνωση της Δράσης! Τα «Λασπωμένα Μαντήλια» επιτέλεσαν ουσιώδες κοινωνικό έργο , τηρώντας την Προσκοπική μας Υπόσχεση. 

Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό την αποστολή μας αλλά και πολύ προσεκτικά, και σας καλούμε όλους σας, για να μας γνωρίσετε από κοντά στο Προσκοπικό Χωριό, που θα στήσει το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων, το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια του διήμερου θα γίνει συλλογή ξηράς τροφής, απορρυπαντικών, κλινοσκεπάσματών και ρούχων σε καλή κατάσταση για τους πληγέντες συνάνθρωπους μας στον Νομό Καρδίτσας. Η συνεισφορά σας σε αυτήν μας την προσπάθεια είναι σημαντική.

Καθόλη την διάρκεια της διήμερης Δράσης θα τηρηθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα και οι απαραίτητες προφυλάξεις. Θα γίνει διαρκής χρήση μάσκας, αντισηπτικού, θερμομέτρηση και τήρηση των αποστάσεων. 

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 

ΣΤΟΧΟΣ 3- ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
ΣΤΟΧΟΣ 6 – ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 
ΣΤΟΧΟΣ 11 – ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΣΤΟΧΟΣ 17 - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο