Η επιστολή του δημοτικού συμβούλου Βέροιας Χρήστου Τσιούντα για την ανεξαρτητοποίησή του


Ο - ανεξάρτητος πλέον - δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Χρήστος Τσιούντας κοινοποίησε στα ΜΜΕ την επιστολή που ανέγνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την περασμένη Δευτέρα (28/9), με την οποία δήλωνε την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό "Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη" της Γεωργίας Μπατσαρά

Η επιστολή, που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, είναι η εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Την 31/08/2020 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη, με θέμα, επιλογή-πρόταση αντιδημάρχων. Μετά την πρότασή της, η κ. Μπατσαρά δήλωσε, ότι όποιος δεν την ψηφίσει, «θέτει εαυτόν εκτός παράταξης». Εγώ δεν την ψήφισα. Επειδή οι δηλώσεις των αρχηγών και μάλιστα εκπροσώπου μιας μεγάλης παράταξης, όπως η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να πραγματοποιούνται και μέχρι σήμερα δεν έγινε η διαδικασία που προβλέπεται απο το σοφό νομοθέτη, αν και ορκιστήκαμε υπακοή στους νόμους, αποφάσισα να ξεκαθαρίσω την κατάσταση, δηλώνοντας τα εξής: 
  1. Κατά τον χρόνο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Βοργιαζίδη πέρυσι για την συνεργασία, η δημοτική μας ομάδα αποφάσισε, στην επόμενη συνάντηση να παρευρίσκονται και δύο μέλη της. Η κ. Μπατσαρά έκανε την συνάντηση και τη συμφωνία μόνη της. Όταν τη ρώτησα γιατί δεν έλαβε υπ΄όψιν την απόφαση της δημοτικής ομάδας, απάντησε: Δεν ήρθατε. Που να πάμε αφού δεν ενημερωθήκαμε για τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης.
  2. Την 01/09/2019 στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας για επιλογή-πρόταση αντιδημάρχων, προτού καν αυτή ολοκληρωθεί και προτού ψηφίσουμε, υπάλληλος του δήμου μας έφερε το πρακτικό με τα ονόματα των αντιδημάρχων. Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία. Εγώ πρώτος ψήφισα τους δύο άξιους συναδέλφους την κ. Τζήμα και τον κ. Κελεσίδη, λέγοντας όμως: Μεταξύ μας πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Σημειώνω ότι τον ένα χρόνο της συνεργασίας, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ούτε στη δημοτική ομάδα ούτε με τη δημοτική ομάδα του κ. Βοργιαζίδη.
  3. Την 30/08/2020, ημέρα συνάντησης την δημοτικής ομάδας (αποφράδα για την παράταξη), η κ. Μπατσαρά από την είσοδο του Δημαρχείου, μου έκανε μια ανεπίτρεπτη και σφοδρή επίθεση για εντελώς άσχετα πράγματα, μέχρι να φτάσουμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχε αποφασίσει για την πρότασή της και αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι χρειαζόταν αντιπαράθεση.
  4. Την ίδια μέρα είπε εκείνο το περίφημο «Αποφάσισα να αναλάβω την αντιδημαρχία κοινωνικής προστασίας και να παραμείνω πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ». Σημειώνω ότι ο νόμος ορίζει διαφορετικά. 
  5. Δεν μπόρεσα να την πείσω, παρά τα πολλά επιχειρήματα που έθεσα και μεταξύ των πολλών είπα: Πέρυσι κάναμε την διαδικασία που προβλέπει ο σοφός νομοθέτης. Σήμερα έχουμε το ίδιο θέμα. Δεν πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία; «Αποφάσισα τέλος» Ήταν η απάντηση της.
  6. Την επομένη και μετά από δική μου πρόσκληση,  αφού ήταν απαραίτητη η διαδικασία, δήλωσε με «δημοκρατικό τρόπο» ότι όποιος δεν ψηφίσει την πρότασή μου, θέτει εαυτόν εκτός παράταξης.
  7. Δεν επέτρεψε σε νέο συνάδελφο, να ψηφίσει κατά συνείδηση λευκό, υπό την απειλή της διαγραφής.
  8. Στις 02/09/2020 έδωσε συνέντευξη τύπου και μεταξύ των άλλων είπε ότι: Αλίμονο εάν οι αρχηγοί δεν μπορούν να αποφασίζουν. Δηλαδή μετά από όσα έγιναν, ακόμη δεν έχει αντιληφθεί, ότι οι αρχηγοί, οι δήμαρχοι, οι πρωθυπουργοί έχουν καθορισμένες αρμοδιότητες και αποφασίζουν μόνο για αυτές.
  9. Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι: «Όσοι μπήκαν στο δήμο για να πλουτίσουν ή να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα, λάθος κατάλαβαν», χωρίς να ξεκαθαρίζει ποιούς εννοεί και
  10. Μετά από όλα αυτά και επειδή είμαι 65 ετών η υπομονή μου εξαντλήθηκε  γρηγορότερα από αυτή των νέων συναδέλφων μου δηλώνω ότι: Αποχωρώ από την παράταξη Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη, εφόσον αρχηγός παραμένει η κ.Μπατσαρά, η οποία προσβάλλει θεσμούς, κάθε έννοια δημοκρατίας και προσβάλλει τις αξίες και αρχές της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας πολλές φορές δηλώνει ότι είναι εκπρόσωπος.       
Τσιούντας Χρήστος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βέροιας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο