Συνάντηση της ΕΛΜΕ Ημαθίας με το Δήμαρχο Βέροιας με αφορμή των κρουσμάτων στο 1ο ΕΠΑΛ


ΔΤ από ΕΛΜΕ Ημαθίας: Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 σε σχολείο της πόλης της Βέροιας, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας και την Αντιδήμαρχο Παιδείας τη Δευτέρα 26/10/2020 στις 13.30 στο Δημαρχείο της πόλης. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του συγκεκριμένου σχολείου, τόσο σε μαθητικό δυναμικό όσο και σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό, ζήτησε τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δωρεάν τεστ στους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου. 

Η Διοίκηση του Δήμου θεώρησε δικαιολογημένη την ανησυχία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας και, παρόλο που διευκρίνισε ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της η διενέργεια των τεστ, θα αιτηθεί εγγράφως στον ΕΟΔΥ, για να τονίσει την ανάγκη πραγματοποίησής τους. 

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών καθώς παρατηρήθηκαν συνθήκες συνωστισμού σε δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας που επιλέγονται από τους μαθητές για την πρόσβαση τους στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. 

Και σε αυτό το θέμα η Δημοτική Αρχή συμμερίστηκε την ανησυχία του Δ.Σ. και, παρότι ούτε αυτό ανήκει στις αρμοδιότητές της, έδειξε τη διάθεση να διερευνήσει περισσότερο το θέμα. 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην εξάπλωση του covid-19 φανερώνουν την αναγκαιότητα των προληπτικών μέτρων που προτείνουμε στις θέσεις και τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Ημαθίας και καταδεικνύουν την επικαιρότητά τους. 

Διεκδικούμε:       
  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  • Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Εύρεση χώρων, για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση, για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους, στους μαθητές, τους συναδέλφους και εργαζόμενους στα σχολεία, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
  • Δημιουργία Κρατικής, νοσοκομειακής Δομής που θα συνεργάζεται με τις σχολικές μονάδες και θα έχει την ευθύνη για τον υγειονομικό έλεγχο λειτουργίας των σχολείων (γενικά εμβολιασμούς, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις μαθητών-εκπαιδευτικών και παραπομπή σε Νοσοκομεία, διαχείριση κρουσμάτων).
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια