Συστράτευση αντιπολίτευσης (πλην ΜέΡΑ25) κατά Σταϊκούρα - Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν άφησε να περάσει η... μομφή


Δεν "πέρασε", όπως ήταν αναμενόμενο φυσικά, από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (25/10/2020).

Επί 291 ψηφισάντων (απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25), την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (158), ενώ την υπερψήφισαν 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, σε πρόταση δυσπιστίας κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν ανάλογη συζήτηση είχε να γίνει 19 χρόνια. Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές. 

Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε "απαράμιλλο σημείο".

Τέλος, σημειώνεται ότι η ψηφοφορία της Κυριακής (25/10/2020) διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών, λόγω των υγειονομικών μέτρων, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετείχαν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και συνυπολογίστηκαν στην καταμέτρηση.

Πληροφορίες από news247.gr
   
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια