Το «νέο» αντι-Τσίπρα μέτωπο… | Άποψη


ΑΠΟΨΗ, του Γιώργου Κακαφίκα: Δεν τους βγήκε το αντί-Σύριζα μέτωπο. Δεν τους βγήκε η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Καταθέσανε τα «όπλα»; Σταμάτησαν την προσπάθεια υπονόμευσης; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! 

Απλά άλλαξαν την ταχτική τους, και τον στόχο τους. Σιγά-σιγά και μεθοδικά μετέφεραν το μέτωπο στο πρόσωπο του Τσίπρα. Μετέφεραν την πολιτική στο επίπεδο της επικοινωνίας. Δυστυχώς δεν ασκείται πολιτική από την κυβέρνηση παρά μόνο επικοινωνιακά σόου.

Το αντι-Σύριζα μέτωπο χτίστηκε με ετερόκλητες και διεσπαρμένες δυνάμεις. Με κόμματα Ν.Δ,ΚΙΝΑΛ,Κ.Κ.Ε με άλλη αφετηρία όμως, όπως και λοιπές πολιτικές δυνάμεις, με φορείς ΣΕΒ,ΓΣΕΕ, κ.λ.π. Τώρα θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και δυνάμεις μέσα από τον Σύριζα. Δυστυχώς υπάρχουν «πρόθυμοι» μωροφιλόδοξοι, δυσαρεστημένοι, ρεβανσιστές…

Γνωρίζει καλά το σύστημα -με ψυχολόγους και επικοινωνιολόγους που διαθέτει- το δυνατό χαρτί της αριστεράς είναι ο Τσίπρας. Θα προσπαθήσουν να τον αποδομήσουν με τον  έναν ή τον άλλο τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει να αποσπασθεί ένα κομμάτι από τον Σύριζα όσο η αποδόμηση του Τσίπρα. Τον υποτίμησαν το 2015! Δεν την ξαναπατάνε. 

Aπό νωρίς διαπίστωσαν το «πουλέν» τους δεν τραβάει. Κρίμα που έκαναν τόσο αγώνα για να τον επιβάλουν. Έφτασαν στα όρια της αυτογελειοποίησης τους ακυρώνοντας ολόκληρη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. για να ετοιμάσουν τον «θρόνο» στον πρίγκιπα! Όμως τους βγήκε λίγος. Τον προστάτευαν προεκλογικά δεν τον άφησαν να αναμετρηθεί με τον Τσίπρα σε τετ-α-τετ διάλογο. Μέχρι πότε όμως θα τον «έκρυβαν»; Έπρεπε να βγει στο «ξέφωτο», να δείξει ότι κυβερνά! Και σε 15 μήνες -xρόνος  ρεκόρ για κάθε κυβέρνηση- έδειξε την ανεπάρκεια, την ανικανότητα, την επικινδυνότητα της. 

Έστηναν το επιτελικό κράτος όντας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Από τη μία λοιδορούσαν για το Μάτι και από την άλλη -άκουσον άκουσον- διόρισαν τους επικεφαλής και υπεύθυνους κρατικούς λειτουργούς που ήταν τότε στην σημερινή κυβέρνηση. Είχαν επαφές με παρακρατικούς ,με ξένους πράκτορες να αποκομίζουν «στοιχεία» για την  δολοφονία χαρακτήρων των αντιπάλων. Είχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό! Και δυστυχώς κάποια προβεβλημένα στελέχη είτε από απειρία, είτε από αφέλεια έπεφταν στα δόκανα που τους έστηναν. Εντόπιζαν τα ευάλωτα άτομα και επικέντρωναν τις επιθέσεις ανάλογα με την περίσταση σ`αυτά. 

Με την μιντιακή πανοπλία που διέθεταν και με την γκαιμπελίστικη ταχτική του πες-πες κάτι θα μείνει αποπροσανατόλιζαν τον κόσμο και γίνονταν εύκολη λεία του αντι-Σύριζα μετώπου. Είναι ο μοναδικός λαός που επανεξέλεξε κυβέρνηση αυτούς που τους  χρεοκόπησαν. 

Αυτοί την δουλειά τους κάνανε. Εμείς τι κάναμε; Πως αντιμετωπίσαμε τις προβοκατόρικες επιθέσεις;
Ας αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά:

Ποιος ήταν ο Πετσίτης και πως έσκασε στην αυλή του Μαξίμου; Γιατί δεν δόθηκαν αναλυτικές επεξηγήσεις να γίνουν κατανοητές από τον κόσμο ώστε να μην τις επαναφέρει για δημαγωγικούς σκοπούς σε τακτά χρονικά διαστήματα το μιντιακό  σύστημα! Είναι δυνατόν να συνομιλείς με απεσταλμένο του Ισραήλ , κατά ομολογία, και να μην παίρνεις τα μέτρα σου ότι θα σε καταγράψει; Που νομίζεις ότι πήγαινες; Σε παιδική χαρά; Με τον Καλογρίτσα τι έγινε; Ήταν  γνωστό ότι ήταν συνεταίρος του τωρινού υπουργού εσωτερικών. Με ποιά εχέγγυα τον εμπιστεύτηκες; Και σήμερα έχει συνήγορο υπεράσπισης ένα εκ των πρωτεργατών του αντι-Σύριζα μετώπου και εξυφαίνει πάλι ολόκληρη πλεκτάνη.

Όταν στριμώχνεται η Ν.Δ. ανασύρει πότε τον Πετσίτη πότε τον Μιωνή και πότε τον Καλογρίτσα. Και στο παρελθόν ασχολούνταν με την Δούρου με λοιδορώντας και δολοφονώντας τον χαρακτήρας. Η ίδια η ζωή έδωσε αδιάψευστη απάντηση. Ο πρωθυπουργός ομολόγησε στην σύνοδο του Ο.Η.Ε. την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην καταστροφή στο Μάτι.

Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους στις θεομηνίες της Χαλκιδικής, της Εύβοιας, της Ηλείας, της Καρδίτσας κλπ την έβγαλαν από το κάδρο της συκοφαντίας. Νομίζω μία ειλικρινής αυτοκριτική θα αφόπλιζε κάθε προσπάθεια επαναφοράς αυτών των γεγονότων και θα έδινε εφόδια στα μέλη και τους οπαδούς να υπερασπιστούν κάθε νέα απόπειρα συκοφάντησης. 

Ας ξεπεραστούν οι μικροαστικοί εγωισμοί και ξεκάθαρα να αναληφθούν οι ευθύνες και να αναφερθούν τα πραγματικά γεγονότα.

Ο Παύλος Πολάκης ας σταματήσει να χύνει το γάλα με την καρδάρα, αδικεί τον εαυτό του. Ας απέχει για κάποιο διάστημα από το fb, είναι κρίμα τόσο καθαρός και έντιμος πολιτικός και άνθρωπος να μπαίνει  στο στόχαστρο από βρώμικα χείλη.

Ας ξεκαθαρίσουν και κάποιες ομάδες την συμπεριφορά τους. Δεν γίνεται μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Δεν γίνεται από την μία να υπερθεματίζουν την ενότητα και από την άλλη να την πυροβολούν δημοσιοποιώντας τις όποιες διαφωνίες τους στρώνοντας βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Βλέπουμε πως τις αξιοποίησαν το τελευταίο διάστημα.

Το σύστημα πέρα από τις εφεδρείες που θέλει να διευρύνει, βλέπε ορφανά Σημίτη, θα προσπαθήσει να βρει και άλλους πρόθυμους στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρξουν και άλλοι Κοντονήδες. Είναι κατάντια! Σε τίμησε το κόμμα, οι σύντροφοί σου, με ανώτερα αξιώματα και εσύ τους φτύνεις, τους πουλάς, τους προδίδεις. Η ανταπόδοση του ήταν «..τέτοιοι ήταν σταλινικοί κλπ..». Τον χρησιμοποιούν σήμερα και θα τον πετάξουν αύριο σαν λεμονόκουπα όταν δεν τον χρειάζονται. 
Να θυμηθούμε: ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα!!!

Και τίθεται το σοβαρό ερώτημα: φταίνε οι παραπάνω παρατυπίες που δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα πάνω του και είναι καθηλωμένος δημοκοπικά; Είναι δυνατόν να έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, την πιο ανυπόληπτη, την πιο αδίστακτη και την πιο επικίνδυνη και να στέκεται όρθια να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο; Όσο πειραγμένες και να είναι οι δημοσκοπήσεις όσο αναντίστοιχα να είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με τα αποτελέσματα που βγάζουν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά.

Σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του κόμματος με την εκλογή νέου Γραμματέα και της νέας συλλογικής εκπροσώπησης -τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα- , νομίζω δύο ζητήματα πρέπει να απασχολήσουν την ηγεσία μας:

Α)Επικοινωνιακή αδυναμία. Πιο ορατή ήταν στην προεκλογική περίοδο του 2019 με τα γνωστά αποτελέσματα. Πρέπει να ενισχυθεί το επιτελείο και αν η συλλογική εκπροσώπηση είναι σ` αυτήν την κατεύθυνση και πολύ σωστά, να προστεθούν άτομα γνώστες των τάσεων της κοινωνίας, των αναλύσεων της συμπεριφοράς των μαζών και της αντιμετώπισης της τοξικής αντιπαράθεσης. Και όσο θα παραπαίει η κυβέρνηση άλλο τόσο θα αποθρασύνεται θα ψεύδεται και θα προβοκάρει. 

Να ετοιμαστούνε 10 ή και παραπάνω στελέχη για να αντιμετωπίζουν τα δημοσιογραφικά πιστόλια. Βέβαια πέρα από τις γνώσεις που πρέπει να διαθέτουν να είναι «εφοδιασμένοι» με λεόντεια ψυχραιμία.

Β) Και το δεύτερο αφορά την εσωστρέφεια. Δυστυχώς υπάρχουν βαρίδια στο κόμμα που δεν το αφήνουν να προχωρήσει. Σκοντάφτει στις υπέρμετρες φιλοδοξίες κάποιων προβεβλημένων στελεχών, γίνεται όμηρος της εγωπάθειας και του αστικού καθωσπρεπισμού άλλων. 

Η πλειοψηφία του 32% -και τώρα πιστεύω διευρύνθηκε- Πρόεδρε εσένα εμπιστεύθηκε και σε σένα εναποθέτει τις ελπίδες. Αυτό που έπρεπε να κάνεις όταν ανακοίνωνες την διεύρυνση του κόμματος ν` απευθυνθείς στη βάση, να το κάνεις τώρα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Και βέβαια πριν το συνέδριο, για να πάμε σ` αυτό να συζητήσουμε την εναλλακτική μας πρόταση και την οργάνωση της απαλλαγής από αυτήν την ζοφερή κατάσταση. 

Τι πιο δημοκρατικό  όποιος νοιώθει ότι μπορεί, αξίζει, να θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης. Όχι μετά την ήττα και αφού πέφτει ο κουρνιαχτός να βγαίνουν ορισμένοι και να γίνονται τιμητές. Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό βήμα αντιμετώπισης της εσωστρέφειας.

Ας σταματήσουν και ορισμένοι να πιπιλίζουν περί αρχηγικού ή ηγεμονικού κόμματος κλπ. 

Φαίνεται όταν διάβαζαν τον Μαρξ παρέβλεψαν την σελίδα που αναφέρεται στο ρόλο που παίζει η προσωπικότητα στο ρουν της ιστορίας. Πέρα από τις μάζες που την κινούν καθοριστικός είναι και ο ρόλος του ηγέτη. Μη συγχέουμε ορισμένα τσιτάτα. Στα αζήτητα έμεινε η προσωπολατρία που ταλάνιζε το αριστερό κίνημα και είχε την πηγή της στις υποκειμενικές συνθήκες που ήταν διαμορφωμένες. Κανένας ηγέτης που μπήκε μπροστά, ανέτρεψε κατεστημένα δεν έμεινε στα αζήτητα. Έμειναν όμως άτομα που θεωρούσαν τους εαυτούς τους «ηγέτες».

Να κοιτάξουμε έξω εκεί που βρίσκεται ο αντίπαλος, εκεί μας περιμένει ο λαός να τον απελευθερώσουμε από την νεοδεξιά λαίλαπα. Πρέπει άμεσα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φύγουν όσο γίνεται πιο νωρίς. Όσο πιο πολύ μένουν τόσο πιο επικίνδυνοι και καταστροφικοί γίνονται.

Γιώργος Κακαφίκας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια