Μητρόπολη Βεροίας προς Ιερείς: "Δείξτε ευθύνη και σεβασμό στο υπέρτατο αγαθό της υγείας και μην εκθέτετε σε κίνδυνο το ποίμνιο σας"


Το InVeria.gr σας παρουσιάζει την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και των ενοριών / μονών της δικαιοδοσίας της, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 στην Ημαθία (οι ενορίες της Μητρόπολης Βεροίας που υπάγονται στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως Χαλάστρα, Κύμινα κλπ θα είναι τελείως κλειστές). 

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης επισημαίνονται τα ισχύοντα μέτρα και γίνεται παράκληση για πιστή εφαρμογή τους, επιδεικνύοντας "αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της υγείας", αλλά και για να μην εκθέσουν σε κίνδυνο το "ποίμνιο" που τους εμπιστεύθηκε η εκκλησία. 

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 
ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

Βέροια, 2 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητοί πατέρες,

Όπως ήδη γνωρίζετε, το σύνολο της επαρχίας μας συγκαταλέγεται στο Επίπεδο Β, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου. Από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID-19).
Η Ιερά Μητρόπολη απευθύνεται προς εσάς ζητώντας την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων της πολιτείας.

Διευκρινίζεται ότι:

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
- Για κάθε είδους ιεροπραξία ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων δεν πρέπει να ξεπερνά τα εννέα (9) άτομα.
- Σε περίπτωση τέλεσης Θείας Λειτουργίας ή άλλης ιεροπραξίας σε εξωτερικό χώρο ο προβλεπόμενος αριθμός των ατόμων δεν αλλάζει (έως 9 άτομα).
- Κάθε ποιμαντική και κηρυκτική δράση (εσπερινά κηρύγματα, ομιλίες, κύκλοι, κατηχητικά κτλ) που απαιτεί συνάθροιση κοινού αναστέλλεται.
- Υπεύθυνος για την τήρηση των παραπάνω μέτρων είναι ο ιερατικώς προϊστάμενος ή ο καθηγούμενος. Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων επιβάλλεται:
1) Διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας τριακοσίων (300) ευρώ για τη μη τήρηση ανώτατου ορίου ατόμων.
2) Διοικητικό πρόστιμο στα φυσικά πρόσωπα/παρευρισκόμενους εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τη μη τήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας

Παρακαλείσθε να επιδείξετε αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της υγείας και να μην εκθέτετε σε κίνδυνο το «ἐμπιστευθέν εἰς ὑμᾶς ποίμνιο». Για οποιαδήποτε τροποποίηση των ως άνω θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο