«Βεροιώτικα Σημειώματα», τόμος Γ΄: Κυκλοφορεί από την ΕΜΙΠΗ το νέο έργο του Παύλου Πυρινού


ΔΤ από Ε.Μ.Ι.Π.Η.: Κυκλοφορεί από την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας ο Γ΄ τόμος των «Βεροιώτικων Σημειωμάτων» του τοπικού συγγραφέα και ερευνητή κ. Παύλου Πυρινού. Στον τόμο περιλαμβάνονται εργασίες του συγγραφέα σε επιστημονικά περιοδικά και άρθρα στον τοπικό περιοδικό και ημερήσιο Τύπο, τα οποία δημοσιεύτηκαν κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2014-2019. 

Μέσα από αυτά προβάλλονται πρόσωπα ή φορείς της πόλης, γνωστοί για την κοινωφελή προσφορά τους και αναγνωρίζεται ο πνευματικός μόχθος και επιβραβεύεται κάθε πνευματική προσπάθεια συντοποπίτη συγγραφέα μέσα από την προβολή του πονήματός του. Ο Παύλος Πυρινός επιλέγει σε τακτά χρονικά διαστήματα να παρουσιάσει τα στοιχεία των ερευνών του μέσα από τους παραπάνω διαύλους επικοινωνίας με σκοπό την περαιτέρω διάχυση των πληροφοριών σε όλο και περισσότερους αποδέκτες.

Για την καλύτερη παρουσίαση των εργασιών το υλικό οργανώθηκε σε πέντε κατηγορίες. Πρόκειται για: α) ιστορικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό “Μελετήματα Ημαθίας” και στο περιοδικό σύγγραμμα έρευνας και λόγου “Βέροια – Ερατεινή Ημαθία” β) ιστορικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά “Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας” και “Νιάουστα και στην καθημερινή εφημερίδα της Ημαθίας “Λαός”, γ) επετειακές ομιλίες, οι οποίες εκφωνήθηκαν στις επετείους για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και του μακεδονικού αγώνα,  δ) πρόσωπα της πόλης και ε) βιβλιοπαρουσιάσεις. 

Ο Παύλος Πυρινός, ο οποίος διαθέτει το αξίωμα του Επιτίμου Προέδρου της Ε.Μ.Ι.Π.Η. υποστήριξε και υποστηρίζει ποικιλότροπα τη δράση της Εταιρείας από τα πρώτα της βήματα. Η έκδοση του νέου τόμου εντάχθηκε στη σειρά εκδόσεων της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και τα έσοδα που θα προκύψουν, με απόφαση του συγγραφέα, διατίθενται υπέρ των σκοπών της Εταιρείας. 

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Παύλο Πυρινό.

Ο τόμος διατίθεται στην τιμή των 10€ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον αναζητήσουν στα συνεργαζόμενα με την Ε.Μ.Ι.Π.Η. καταστήματα, στη Βέροια:
Βιβλιοπωλείο Πυρινός – Βενιζέλου 50
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Βενιζέλου 36
Icon Face – Κεντρικής 46

Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο