Τα κρούσματα στα σχολεία της Βέροιας απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο - Πάει να ξεφύγει η κατάσταση τελικά;


Καθημερινά και με αυξητικές τάσεις είναι πλέον τα κρούσματα σε σχολεία του Δ. Βέροιας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται από γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Τονίζουμε την πηγή, διότι δεν υπάρχει μια επίσημη ροή ενημέρωσης επισήμως (στη σελίδα του Υπουργείου τα πράγματα βαίνουν... αργά), καθώς προτιμάται η κατά περίπτωση ενημέρωση των ενδιαφερομένων μαθητών και των γονιών τους. 

Όπως έγραψε το InVeria.gr, το Γ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας θα μείνει κλειστό λόγω κρούσματος σε εκπαιδευτικό. 

Επίσης, πληροφορίες του InVeria.gr μιλούν για κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην Α' τάξη του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του pliroforiodotis.gr κρούσμα εντοπίστηκε σε μαθητή του Β' τάξης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. 

Μέσα σε όλη αυτή την συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση και εν αναμονή του γενικού lock down σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή, αλλά χωρίς να κλείνουν τα σχολεία (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες) το όλο θέμα αγγίζει τα όρια της παράνοιας. 

Το θέμα της αναστολής ή μη των σχολείων στο Δ.Σ. Βέροιας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο απόγευμα της Τετάρτης (4/11) ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τάχθηκε υπέρ της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, ο Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" ζήτησε να πάρει θέση επίσημα ο Δήμος και σαφώς τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και επικεφαλής της παράταξης "Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη" Γεωργία Μπατσαρά και η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα εξέφρασε την ανησυχία της για τα κρούσματα, ειδικά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπέρ της άμεσης αναστολής λειτουργίας των σχολείων τάχθηκε και ο γιατρός Κώστας Ρίζος, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δ. Βέροιας, όπως και άλλοι Σύμβουλοι. 

Μάλιστα, η προσπάθεια του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρη Πυρινού να εμφανιστεί λίγο πιο... καθησυχαστικός προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου και άλλων συμβούλων. Μάλιστα, ο κ. Πυρινός έδωσε και κάποιους αριθμούς, με βάση τα δεδομένα που είχε μέχρι εκείνη την ώρα (απόγευμα Τετάρτης) διαθέσιμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πυρινός, από τους περίπου 8.000 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δύο μαθητές είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό (ένας στο δημοτικό και ένας σε νηπιαγωγείο). από τους 1400 εκπαιδευτικούς είχαν βγει θετικοί περίπου 10 και από τα 180 σχολεία του νομού 1 ανέστειλε εντελώς τη λειτουργία του (το 7ο Δ.Σ. Βέροιας). 

Βέβαια, η ίδια η πραγματικότητα αναίρεσε τα στοιχεία λίγη ώρα μετά, αφού μετά τα νέα αποτελέσματα εξετάσεων προέκυψαν κι άλλοι εκπαιδευτικοί και μαθητές θετικοί. 

Πάντως, ολοένα και περισσότερο επικρατεί η άποψη, από γονείς, εκπαιδευτικούς, πολίτες, γιατρούς κλπ ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά και η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο