Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ


Κατέληξε το πρωί της Τρίτης (29/12/2020) ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προσβεβλημένος από νοσούσε από κορωνοϊό.

Ο 61χρονος Μητροπολίτης είχε διαγνωσθεί θετικός στην Covid-19 στις αρχές Δεκεμβρίου και είχε μεταφερθεί στο 424, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου, πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχε κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ Παπακώστας ήταν από το 1996 Επίσκοπος Καστοριάς. Μάλιστα, διατηρούσε άριστες σχέσεις με την τοπική Μητρόπολη της Βέροιας και πολλές φορές συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Βεροίας σε διάφορες περιστάσεις.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καστορίας για την εκδημία του Μητροπολίτη

Σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, ο ταπεινός ποιμένας της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ανεχώρησε εκ χώρας ζώντων προς την Άνω Ιερουσαλήμ.

Παρά τις άοκνες και θυσιαστικές προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του 424 ΓΣΝΕ, δεν κατέστη δυνατό να διατηρηθεί εν ζωή. Εκφράζονται δημοσίως ευχαριστίες προς τα στελέχη του νοσοκομείου αλλά και προς όλους όσους ανέπεμψαν προσευχές και δεήσεις υπέρ αναρρώσεως του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ.

Εκ της πρωτοσυγκελλίας

Ποιος ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης) Παπακώστας, γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσης. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία απεφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματέας αυτής έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του. Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.
 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ στον Υπαίθριο Εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια (29/6/2020)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο