Πλήρη κυβερνητική απαξίωση καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας - Τι αναφέρει η ανακοίνωσή του


ΔΤ από Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την πλήρη απαξίωση του κλάδου από την Κυβέρνηση και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση της αδικίας που επί 10μηνο χρονικό διάστημα τώρα βιώνουν οι δικηγόροι.

Το δικηγορικό σώμα απειλείται πλέον με εξόντωση. Έτσι, πέραν των όσων θεμάτων αφορούν τους ίδιους τους δικηγόρους και επιβάλλονται έτσι και αλλιώς από την εποχή και τις ανάγκες της αγοράς, για κάποια από τα οποία σίγουρα έχουμε και εμείς οι ίδιοι ευθύνες ως δικηγόροι, αντιμετωπίζουμε έναν βίαιο και ανηλεή πόλεμο από την Πολιτεία, η οποία σε συνέχεια των πειραματισμών στους οποίους προέβη μαζί με την Τρόϊκα («Θεσμούς») την προηγούμενη 10ετία των μνημονίων με μείωση της δικηγορικής ύλης και άλλα, ασελγεί πλέον βάναυσα πάνω μας.
Η κατάσταση «δεν πάει άλλο».

Όπως και αν θέλουν να μας «παρουσιάσουν» στον κόσμο, όπως και αν έχει καθιερωθεί να μας αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως «κάστα» χωρίς οικονομικό πρόβλημα, ένα είναι σίγουρο… Ότι από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα, δηλαδή επί 10 και πλέον μήνες, μετά από παλινωδίες, μας έδωσαν «βοήθημα» - voucher 600 ευρώ, ήτοι 50 ευρώ το μήνα, για να ζήσει ο δικηγόρος ο ίδιος και η οικογένειά του και να μπορεί να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια και τον πελάτη του ενώπιον του Δικαστηρίου και κάθε αρχής.

Σίγουρα η χρονική περίοδος είναι πολύ δύσκολη - και δεν «σηκώνει» παλικαρισμούς και συνδικαλιστικές κορώνες -.

Αλλά απ’ αυτού του σημείου μέχρι του σημείου να μη δίνεις στους επιστήμονες με πτυχία, μεταπτυχιακά και πολύ σκληρή καθημερινότητα, γυναίκες και άνδρες, ούτε τα 400 ευρώ που τα «κρατάς» παράνομα ενώ είναι δικά τους λεφτά, και τα έχεις παρακρατήσει από αυτούς εδώ και χρόνια, ξεπερνάει κάθε όριο λογικής!!!

Οι δικηγόροι ζήτησαν μια ελάχιστη αποζημίωση για την ζημιά που υφίστανται από το απαγορευτικό του τελευταίου χρόνου. Δεν ζητούν ελεημοσύνη!

Για αυτό αυτήν την κατάσταση δεν θα την ανεχτούμε άλλο. Δεν θα την αφήσουμε έτσι.
Ήδη ο Πρόεδρος του συλλόγου εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει την αγανάκτησή μας στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και να προτείνει να εκφράσουμε την αντίδρασή μας με όποιο πρόσφορο μέτρο και δράσεις διεκδίκησης απέναντι στους κρατικούς φορείς που δεν αντιλαμβάνονται και αδιαφορούν για τη μεγάλη ζημιά που υφιστάμεθα ως κλάδος.

Όσο και αν μας απαξιώνουν θα βρούμε το δίκιο μας κρατώντας τη σημαία της αξιοπρέπειας ψηλά.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Καραβασίλης

Η Γ. Γραμματέας
Φωτεινή Κύρτσιου
 
(σ.σ.: Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του InVeria.gr και συγκεκριμένα από τις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016 στη Βέροια) 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια