Την ενίσχυση του κλάδου των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ ζητά η Φρόσω Καρασαρλίδου


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου: Την ενίσχυση του κλάδου των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ με την προσθήκη και αυτής της κατηγορίας στους προβλεπόμενους ΚΑΔ για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ζητά η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου συνυπογράφοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Θεσ/νίκης Χρήστο Γιαννούλη.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση: Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των Υπουργού, Αναπληρωτή και Υφυπουργού Οικονομικών προβλέπεται αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τον μήνα Απρίλιο 2021. Δυστυχώς στους σχετικούς ΚΑΔ δεν περιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες – επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ ενώ σύμφωνα με την απόφαση άλλοι κλάδοι στον τομέα των χερσαίων επιβατικών μεταφορών παίρνουν την αποζημίωση αυτή. Όπως υποστηρίζουν οι οδηγοί ταξί, ο κλάδος τους είναι ίσως ο περισσότερο αδικημένος σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσοστό που έχει λάβει επιστρεπτέες προκαταβολές είναι αρκετά μικρό, δεν ξεπερνάει το 15% και την ίδια στιγμή εξαιρούνται από την πλειοψηφία των επιδομάτων.  Οι επαγγελματίες – οδηγοί εκφράζουν επίσης έντονα την ανησυχία τους για τη λειτουργία ειδικών πλατφορμών, που επιτρέπουν τη μεταφορά επιβατών από μη επαγγελματίες, που εργάζονται περιστασιακά ως οδηγοί.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, αν προτίθενται να ενισχύσουν τους επαγγελματίες – οδηγούς ΤΑΞΙ με την προσθήκη και αυτής της κατηγορίας στους προβλεπόμενους ΚΑΔ για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού και αν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για τις πλατφόρμες, τύπου uber, ούτως ώστε η λειτουργία τους να μη συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο