Βοργιαζίδης σε Παυλίδη για "σχολείο Τσαλέρα": Μόνο για οικόπεδο και όχι κτίριο θα πληρώσει ο Δ. Bέροιας


Απάντηση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη στη νέα ανακοίνωση του Π. Παυλίδη για το πρώην σχολεία Τσαλέρα:

Πόσο πιο απλά μπορούμε να το γράψουμε για να πάψει η ανέξοδη ρητορική του κ. Παυλίδη; Και επειδή η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως σας λέμε πως: Η δαπάνη που θα καταβάλλει ο Δήμος για το κτίριο «Τσαλέρα» είναι 0€! Επιπλέον, αυτό που οφείλετε να γνωρίζετε είναι πως ο Δήμος θα διαθέσει ποσό κατά 110.000€ Μικρότερο από την αξία του οικοπέδου και μόνο.

Δηλαδή: Η αξία του οικοπέδου είναι 565.000€
Η αξία του κτίσματος είναι 175.000€

Με τον συνυπολογισμό των λειτουργικών απαξιώσεων η τελική αγορά ακινήτου από τον Δήμο Βέροιας είναι: 455.000€ και 

Συνεπώς: Ο Δήμος Βέροιας δεν θα πληρώσει την αξία του κτίσματος και συγχρόνως θα επωφεληθεί κατά 110.000€ από την εκτιμώμενη αξία του οικοπέδου.

Διευκρινίζουμε ότι η διεξοδική έρευνα έγινε από μηχανικό που έχει τις κατά νόμο προϋποθέσεις και τα κατά νόμο προσόντα. Άλλωστε είναι εύκολο για οποιονδήποτε να πληροφορηθεί από επαγγελματίες του κλάδου την αξία του οικοπέδου και το κατά πόσο συμφέρουσα είναι αυτή η αγορά για τον Δήμο μας.

Εμείς πραγματικά διαφυλάττουμε το δημόσιο χρήμα. Δεν παραχωρούμε φιλέτα του Δήμου, ιδιαίτερα εκείνα που είναι μεγάλης αξίας σε τρίτους (περίπτωση εισόδου της πόλης για τη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου και όχι παραχώρηση-χάρισμα για Αστικά, Υπεραστικά) και λέμε ξεκάθαρα ότι δεν χαρίζουμε τη δημοτική περιουσία.

Είναι πρόκληση για εμάς να επιτυγχάνουμε συνεχώς τους στόχους που θέτουμε. Στην εξαετία μας κ. Παυλίδη αποπληρώσαμε δάνεια ύψους 5.000.000€ και κατά την τελευταία τριετία αθροίζουμε συγχρηματοδοτούμενα έργα προϋπολογισμού 60.000.000€ έως τώρα, ποσό δυσθεώρητο για τα δικά σας δεδομένα! Ενδιαφέρον βέβαια θα είχε η αποτίμηση των δικών σας πεπραγμένων (πέραν του κλεισίματος της Αναπτυξιακής, βέβαια).

Τέλος, κ. Παυλίδη, η ερώτηση είναι πολύ απλή και απαντάται με ένα ναι ή ένα όχι: Θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Βέροιας ή απλά εκτελείτε καθήκοντα υπηρεσιακού υποψηφίου; 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο