Ιδέες και σκέψεις για τη Βέροια: «Ενοποίηση πεζοδρόμων» (άποψη)


Άποψη, του Ηλία Γ. Μαυρόπουλου: Η πόλη μας έχει την ευτυχία να έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο αυτής. Με περισσότερο ή λιγότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Ένας εκ των παραγόντων που επηρεάζει και λειτουργεί ανασταλτικά στην όλη προσπάθεια είναι το γεγονός ότι οι πεζοδρομήσεις αριστερά της οδού Μητροπόλεως είναι αποκομμένες από αυτές στη δεξιά πλευρά σαν ένα άλλο «ποτάμι» που χωρίζει την πόλη.

Προφανώς η απάντηση δεν είναι στις κλασικές γέφυρες αλλά σε λύσεις που θα διευκολύνουν την συνεχή ροή των πεζών και δεν θα δημιουργούν τεχνητά εμπόδια στις εισόδους/εξόδους των πεζοδρόμων (π.χ. διαβάσεις, διαγραμμίσεις, απομάκρυνση εμποδίων, κλπ).

Ενόψη των μελετών για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση και την επαναλαμβανόμενη διαπίστωση ότι η Βέροια έχει ανάγκη γενναίων και εκτεταμένων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων ας ληφθεί και αυτός ο παράγοντας υπόψη.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι πεζόδρομοι Κοντογεωργάκη και Ιπποκράτους, ενώ επιπλέον πρόβλημα στο σημείο αυτό αποτελεί το γεγονός ότι παρκάρουν οχήματα έμπροσθεν της εισόδου/εξόδου της Κοντογεωργάκη (Ι.Ν. Ανάστασης), επί της Μητροπόλεως, με αποτέλεσμα οι οδηγοί των δικύκλων να αναγκάζονται να κινηθούν επί του πεζοδρομίου θέτωντας σε κίνδυνο τους πεζούς.

 Ηλίας Γ. Μαυρόπουλος
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο