Α. Μαρκούλης: Πολίτες ενέργεια SOS!


Άποψη, του Αντώνη Μαρκούλη:

Όλο και πιο χειροπιαστά στους πολίτες γίνονται μέρα με τη μέρα τα ολέθρια αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της ενέργειας. Οι απαγορευτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των καυσίμων, φέρουν ασφαλώς τη σφραγίδα της δεξιάς πολιτικής μιας κυβέρνησης που βάζει τον λαό κάτω από τα συμφέροντα των ιδιωτών φίλων της.

Οι εξελίξεις με το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΗ και η εν γένει πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στα ενεργειακά, είναι προμήνυμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Μια ευθεία υπονόμευση ακόμη και των εναλλακτικών οικονομικότερων επιλογών, όπως το φυσικό αέριο, το υγραέριο κλπ.

Σε μια περίοδο βαθύτατης ενεργειακής κρίσης, με πλείστες όσες ωστόσο επιλογές και ευκαιρίες για τους παρόχους, η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Κανένας πολίτης δεν είναι σίγουρος για τη διατήρηση κεκτημένων επιλογών του. Η κυβέρνηση παραμονεύει σε κάθε γωνιά για να γκρεμίσει μεμιάς αυτά που με τόση βάσανο κατακτήθηκαν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Την ίδια περίοδο, έρχονται και τα άλλα κακά μαντάτα για τη νέα μεγάλη επένδυση αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Να μην ξέρεις από πού να φυλαχτείς!

Τα μεγάλα κεφάλια και τα ακόμη μεγαλύτερα κεφάλαια ήταν και παραμένουν αχόρταγα. Εμπρός στο κέρδος, δεν λογαριάζουν ούτε τις τοπικές κοινωνίες ούτε τη μοιραία καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν;

Αντώνης Μαρκούλης
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του 
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο