Ημαθία: "Εν βρασμώ" οι εκπαιδευτικοί - Συνέντευξη Τύπου και κάλεσμα σε γονείς ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της Δευτέρας (11/10)


Συνέντευξη Τύπου ενόψει της πανελλαδικής απεργίας και συγκεντρώσεων που θα γίνουν την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την χώρα και στην Ημαθία (Βέροια, πλ. Δημαρχείου, 11 πμ) παραχώρησαν μέλη των Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας. 

Στην συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκαν (με την σειρά που μίλησαν) οι Χαρά Αξούριστου (πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας), Σοφία Απιδοπούλου (Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας), Φανή Παυλίδου (εκ μέρους του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Νάουσας), ενώ έλαβαν τον λόγο για σύντομες παρεμβάσεις - απαντήσεις οι Ευγενία Καβαλάρη (ταμίας Δ.Σ. ΕΛΜΕ), Αντώνης Τολιόπουλος (μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας), Νατάσα Σπυρίδου (Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΜΕ), Δέσποινα Τσιτλακίδου (αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕ) και Δημήτρης Τουτουντζίδης (μέλος ΕΛΜΕ).

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων ήταν η καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών στα προωθούμενα σχέδια για σχολεία, τα οποία με αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα μπουν σε μια διαδικασία ανταγωνισμού και... βαθμολόγησης, σαν να επρόκειτο για ιδιωτικά κολλέγια που θέλουν να πάρουν καλές κριτικές για να αποκτήσουν περισσότερη πελατεία. Με αυτές τις μεθόδους, δεν θα κερδίσει τίποτα το δημόσιο σχολείο, καθώς ακόμα και τα προβλήματα που θα αναδειχθούν δεν θα τα λύσει η πολιτεία, αλλά το "μπαλάκι" θα πέσει στις ίδιες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες θα πρέπει να προτείνουν λύσεις! Και οι λύσεις για... καλύτερες βαθμολογίες λογικά θα πρέπει να αναζητηθούν σε χορηγούς ή στους γονείς των μαθητών. 

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι ότι δεν μιλάμε για αξιολόγηση υπαλλήλων, αλλά για μια διαδικασία αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, από την οποία θα βγαίνει ένας βαθμός για το κάθε σχολείο, ο οποίος βαθμός θα δημοσιοποιείται (κάτι αντίστοιχο με τις... αξιολογήσεις επιχειρήσεων στο google). 

Όπως σημειώθηκε, οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν το δημόσιο σχολείο να παρέχει γνώσεις και ανταγωνιστικές διαδικασίες που δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά, για αυτό και καλούν τους γονείς και κηδεμόνες να αντιληφθούν πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει τον δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων. Για αυτό και, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται για συντεχνιακά αιτήματα, αλλά για έναν αγώνα πρωτίστως για το καλό των μαθητών. Και, τέλος, δήλωσαν περίτρανα πως οι εκφοβισμοί του Υπ. Παιδείας, με συνεχόμενες προσφυγές στη δικαιοσύνη, με αναφορές ότι δεν θα προσληφθούν αναπληρωτές ή οι νεοδιόριστοι κλπ δεν τους πτοούν. 

Πέραν των παραπάνω, εκφράστηκε η αντίθεση για μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν την δημόσια εκπαίδευση, όπως τα τεστ στο δημοτικό και οι εξετάσεις στις τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η παντελής έλλειψη πρόσθετων μέτρων για την πανδημία, η έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού κ.α.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στο βίντεο του pliroforiodotis.gr:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο