«Πατρώα Γη Μακεδονία»: Έκθεση της ζωγράφου Βασιλικής Σιδηροπούλου Καραμήτσου στο Δημαρχείο Βέροιας


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Την έκθεση της  ζωγράφου κας Βασιλικής Σιδηροπούλου Καραμήτσου «Πατρώα Γη Μακεδονία» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Βέροιας στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου 2021 περιλαμβάνει έργα της κας Καραμήτσου από την καινούργια καλλιτεχνική δουλειά της με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική εξέγερση του ’21, εμπνεόμενη από τον ηρωϊσμό των προγόνων με καλλιτεχνικές δημιουργίες που αποπνέουν εθνική υπερηφάνεια, χρέος, δίδαγμα και προτροπή.  

Η «Πατρώα Γη Μακεδονία» επικεντρώνεται στον τόπο, τον χρόνο και το παρελθόν. Πρωταγωνιστούν οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα αρχοντικά της Βέροιας και της Νάουσας, τα τοπία και η φύση σε πλήρη άνθιση, οι Μακεδονίτισσες κόρες και νύμφες, ανθογραφίες, θέματα της σύγχρονης τέχνης με επιρροές εξπρεσιονισμού και αφαίρεσης. Ο τρόπος ορίζεται συμβολικός, αφαιρετικός και σύνθετος (κολάζ) με υλικά μεταλλικά και ακρυλικά και ανάγλυφο ζωγραφικό αποτέλεσμα.

Η κα Βασιλική Σιδηροπούλου Καραμήτσου έχει σπουδάσει σε σχολή ζωγραφικής και σχεδίου (ABC), σε Δημόσια Τεχνική Σχολή Διακόσμησης και Εφαρμοσμένων Τεχνών (φωτογραφία, ψηφιδωτό, κόσμημα, μπατίκ, ιστορία της τέχνης). Έχει ασχοληθεί με την αγιογραφία για πάνω από δύο έτη. Δίδαξε για περισσότερα από 20 χρόνια ζωγραφική και κόσμημα σε πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, Ν.Ε.Λ.Ε, Ι.Ε.Κ., ΔΗΠΟΝ Νάουσας, Κ.Ε.Ε.. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τα κοινά πολιτιστικά δρώμενα και έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να δουν δείγματα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες: «Πατρώα Γη Μακεδονία», «Δέντρο Σύμβολο ζωής και αιωνιότητας», «Τα φεγγάρια μου», «Καρυάτιδες και Νύμφες», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου Βέροιας. Θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Δήμου. Οι επισκέψεις σχολείων θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας και Ισότητας Φύλων (τηλ: 2331350511 και 2331350505).
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο