Η Μητρόπολη Βεροίας για την εκδημία του πρωτοπρεσβύτερου Βασίλειου Μπαξεβάνη


Ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας:

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας αγγέλει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα την εις Κύριον εκδημία του πρυτάνεως των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Μπαξεβάνη

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ.  - 10:00 π.μ. το σκήνωμα του μακαριστού θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Στις 10:00 π.μ. θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια, ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαιτέρα πατρίδα του μακαριστού, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.


Ο μακαριστός π. Βασίλειος Μπαξεβάνης γεννήθηκε το 1936 στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, γόνος ιερατικής οικογένειας, του ιερέως π. Ιωάννου και της πρεσβυτέρας Βενετίας Μπαξεβάνη. Έλαβε την θύραθεν παιδεία στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, υπήρξε απόφοιτος της εκκλησιαστικής σχολής της «Αγίας Αναστασίας», και στη συνέχεια για λίγους μήνες φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε.  

Νυμφεύθηκε την Σοφία Σταματίου από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης με την οποία απέκτησε τρία τέκνα, τον Ιωάννη, τον Νικόλαο και τον Παύλο. Το 1958 ακολουθεί τον Γέροντά του Μητροπολίτη Κασσανδρείας Καλλίνικο Χαραλαμπάκη στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και το ίδιο έτος χειροτονείται διάκονος. Το 1968 χειροτονείται πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Βεροίας Καλλίνικο. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της ιερατικής του διακονίας υπηρέτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Βεροίας ενώ διακόνησε και το έργο της διοικήσεως στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ταμίας.

Στα χρόνια της ιερατικής του διακονίας αναδείχθηκε πολύτιμος συνεργάτης τριών αρχιερέων, του μακαριστού Γέροντος του Μητροπολίτου Βεροίας Καλλινίκου, του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου και του νυν Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος έως της συνταξιοδοτήσεως του.  

Ο αείμνηστος π. Βασίλειος διακρινόταν για την ευλάβεια και την αγάπη του προς τις Ιερές Ακολουθίες καθ’ όλη την διάρκεια των 55 ετών ακαμάτου διακονίας του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Στην μνήμη όλων, όσοι είχαν την χαρά να τον ακούσουν να ιερουργεί και να ψάλλει, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη η στεντόρεια και καλλικέλαδη φωνή του.  

ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο