"Ροζ" το Δημαρχείο Βέροιας ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού (φώτο - βίντεο)


Με ροζ χρώμα φωτίστηκε η πρόσοψη του Δημαρχείου της Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται από τον Δ. Βέροιας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ημαθίας "Αγ. Παρθένιος" και με την συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, του Κ.Υ. Βέροιας και του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας. 

Τον φωτισμό έκανε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στις δράσεις. 

Συγκεκριμένα, αρχικά μίλησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού Δ. Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, η οποία αναφέρθηκε στο σύνολο των δράσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Μαρίνα Ψωμιάδου, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη των προληπτικών εξετάσεων, αλλά στο θέμα του εμβολιασμού κατά του covid-19, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού στα μέλη του Συλλόγου είναι δραματικά χαμηλά (δεν ξεπερνά το 15%, όπως είπε). 

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην παραπληροφόρηση και αμφισβήτηση μερίδας του κόσμου στα όσα η επιστημονική κοινότητα λέει για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σημειώντας πως η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας, ο πρόεδρος του παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους  ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην λειτουργία της δομής φιλοξενείας συγγενών καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του "Θεαγένειου".

Η επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. Βέροιας Μαρία Χατζή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δομή είναι διαθέσιμη για να συνδράμει στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των μελών του συλλόγου Καρκινοπαθών, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδας, ενώ ο πολιτικός υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δ. Βέροιας Κώστας Ρίζος έκλεισε τον κύκλο των τοποθετήσεων, καυτηριάζοντας όσους ακόμη αποκαλούν "επάρατη νόσο" τον καρκίνο. "Η μόνη επάρατη νόσος είναι η άγνοια γιατί έχει μπει βαθιά μέσα μου" σχολίασε ο κ. Ρίζος, διότι λόγω της άγνοιας για το τι είναι καρκίνος και για το ότι είναι μια ασθένεια και όχι μια κατάρα, ακόμα και σήμερα φοβούνται κάποιοι να τον αντιμετωπίσουν.

Τέλος, ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Μπούσουλας", τραγούδησε συνοδεία της κιθάρας του μερικά τραγούδια, πλαισιώντας και κλείνοντας μουσικά την σεμνή τελετή. 

Παρόντες και παρούσες στην εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ήταν η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ.α.





Δείτε το σχετικό βίντεο (από ζωντανή μετάδοση μέσω fb):

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο