Σύμπραξη Σχολείων για την Ψυχική Υγεία – από τη Βέροια στο Χόμπουργκ


Δελτίο Τύπου από 5ο ΓΕΛ Βέροιας: Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ‘Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων KA229’ με τίτλο «Mental Health for European Youth» και κωδικό 2020-1- DE03-KA229-077229_4, δύο εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, ο Διευθυντής Σταμάτης Χρυσής και η εκπαιδευτικός Έφη Λιακοπούλου, μετέβησαν από τις 3 ως τις 7 Οκτωβρίου στο Χόμπουργκ της Γερμανίας για την πρώτη συνάντηση καθηγητών. Σε αυτή συνεργάστηκαν με τους εταίρους τους από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πορτογαλία, προκειμένου να συντονίσουν και οργανώσουν τις κινητικότητες που θα ακολουθήσουν. 

Η ανταλλαγή απόψεων και η γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων οδήγησε στη συνειδητοποίηση των διαφορών στα εκπαιδευτικά συστήματα, αλλά κυρίως της κοινής ανάγκης των Ευρωπαίων μαθητών για διασφάλιση και βελτίωση της ψυχικής τους υγείας. Προτάθηκαν και δοκιμάστηκαν βιωματικά δράσεις με αυτό τον σκοπό, όπως η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και αξιοποίηση του πλούτου του, τα ομαδικά παιχνίδια και οι σωματικές ασκήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επιστήμονες ψυχολόγους. 

Στο ίδιο πλαίσιο οι καθηγητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους και εξέτασαν τις προοπτικές του συμπεριληπτικού σχολείου. Η συνάντηση με τις τοπικές Αρχές επιβεβαίωσε πως η κατεύθυνση που χαράζεται είναι η συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς και η αποδοχή του διαφορετικού, μακριά από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τους διαχωρισμούς – πράγμα που έγινε αισθητό και σε προσωπικό επίπεδο, χάρη στην απαράμιλλη φιλοξενία, σε κλίμα δεκτικότητας και οικειότητας.  

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ επέστρεψαν πλουσιότεροι σε ιδέες και πρακτικές, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου σχολείου, αρμονικής συνύπαρξης και ψυχικής ευφορίας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο