Βέροια: Δύο αιωνόβιες ελιές «μετακόμισαν» από σημεία κατασκευής σιδηροδρόμων στο πάρκο της Εληάς!


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Μία υπεραιωνόβια και μία αιωνόβια ελιά που φυτεύτηκαν στο Πάρκο Ελιάς στην καρδιά της Βέροιας εμπλουτίζουν από σήμερα ακόμα περισσότερο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Τα δέντρα -σύμβολο ανά τους αιώνες- φυτεύτηκαν από συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Βέροιας με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων του δήμου λόγω του όγκου και του βάρους τους (φτάνει μέχρι τους 3-4 τόνους).

Ακόμα πέντε δέντρα ελιάς θα φυτευτούν σε κεντρικά σημεία της Βέροιας και θα αναδεικνύονται ως μνημεία της φύσης στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικής δράσης της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., η οποία χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό τη διάσωση των ελαιόδεντρων εντός των απαλλοτριωμένων εκτάσεων που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών έργων.

Ο Δήμος Βέροιας μαζί με άλλους δήμους της χώρας προχώρησαν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με τίτλο: «Διάσωση & μεταφύτευση ελαιόδεντρων από απαλλοτριούμενες εκτάσεις σιδηροδρομικών έργων». Ειδικότερα για την Βέροια, η φύτευση ελαιόδεντρων προσθέτει στην εικόνα πρασίνου σε βασικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και ενισχύει τον χαρακτήρα τους.




 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο