Μετακόμιση: Η πιο αγχωτική καθημερινότητα της ζωής

Δεν χρειάζεται να είναι όλα άσχημα, όμως. Με λίγη προετοιμασία, μπορείτε να βγάλετε την άκρη από το άγχος και να συγκεντρωθείτε στη νέα σας ζωή.  Ακολουθούν οι 10 κορυφαίες συμβουλές μας όταν ετοιμάζετε βαλίτσες για μετακόμιση. 

1.      Το αρχικό πλάνο

Η λήψη μιας καλής επισκόπησης του τι έχετε θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι να πακετάρετε, τι να απαλλαγείτε και ένα λογικό σύστημα και για τα δύο. Σε μια χαοτική εποχή όπως η μετακόμιση, σας βοηθά επίσης να επιβάλλετε μια μικρή δομή στις διαδικασίες. 

2.      Σκεφτείτε και οργανωθείτε

 Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το κλασικό κουτί από χαρτόνι όταν μετακoμίζετε. Είναι εύκολο να αποκτηθούν και πολύ ανθεκτικά για το κόστος τους. Συχνά μπορείτε να τα αποκτήσετε δωρεάν και από τοπικές επιχειρήσεις. 

3.      Να είστε προετοιμασμένοι

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, τίποτα σχετικά με τη συσκευασία δεν γίνεται καλύτερο αν το αφήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Συσκευάστε καλά πριν πρόκειται να μετακομίσετε. Πολύ λίγα από τα πράγματα στο σπίτι σας είναι καθημερινά απαραίτητα. 

4.      Διώξτε ότι δεν χρειάζεστε

Αντιμετωπίστε το αναπόφευκτο: Οι μεταφορές στην Αθήνα είναι η στιγμή να απαλλαγείτε από όλη αυτή την ακαταστασία. Ο πιο ικανοποιητικός τρόπος είναι να το επαναπροσδιορίσετε. Ανακυκλώστε, χαρίστε ή με άλλο τρόπο δώστε στα πράγματά σας ζωή μετά από εσάς. 

5.      Φαγητό

Το να παίρνετε μαζί σας μεγάλες ποσότητες φαγητού είναι άσκοπο. Παραλείψτε το τελευταίο σας κανονικό κατάστημα και αδειάστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας μαγειρεύοντας με ό,τι σας περισσεύει. 

6.      Συσκευασία

Αν δεν θέλετε να επανασυναρμολογήσετε τα υπάρχοντά σας στην άλλη άκρη της μετακόμισής σας, τότε πρέπει να επενδύσετε σε υλικό συσκευασίας.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεμβράνη με φυσαλίδες, αλλά ακόμη και το χαρτί συσκευασίας είναι ένα φτηνό, εύκαμπτο υλικό για την προστασία των αντικειμένων σας. 

7.      Η δύναμη των ετικετών

Προσθέστε ετικέτα σε κάθε κουτί για να γνωρίζετε τι περιέχει και από ποιο δωμάτιο προέρχεται. Η αποσυσκευασία δεν είναι ώρα για μυστήριο. 

8.      Βασικές Παρασκευές

 Θα μάθετε πραγματικά ποια είναι τα απαραίτητα όταν τα χρειάζεστε και είναι βαθιά σε ένα άγνωστο κουτί.  Συσκευάστε τα πραγματικά απαραίτητα σε ένα κουτί με σαφή ετικέτα και διατηρήστε το προσβάσιμο. Ακόμα καλύτερα, φορτώστε τα σε προσωπικές αποσκευές, όπως σακίδια ή βαλίτσες που μπορείτε να έχετε μαζί σας. 

9.      Το Επαγγελματικό άγγιγμα

 Μην αφήσετε όλο αυτό το διάστημα που έχετε επενδύσει σε μια επιτυχημένη μετακόμιση να πάει χαμένο. Όταν έρθει η ημέρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ομάδα ειδικών έτοιμη να μεταφέρει τα πράγματά σας από το Α στο Β. Ρωτήστε από την αρχή για το κόστος μετακόμισης.

Οι αξιόπιστοι μεταφορείς θα ξέρουν πώς να στοιβάζουν τα πράγματά σας και να σας εξοικονομούν από τον σπαρακτικό κόπο της φόρτωσης του φορτηγού.

10.                   Ακούστε τους Εμπειρογνώμονες

Εάν προσλαμβάνετε ειδικούς, τότε θα θέλετε επίσης να τους ακούσετε. Θα ξέρουν καλύτερα όταν πρόκειται να μετακινήσουν ογκώδη αντικείμενα ή να αποφασίσουν για τη σειρά αφαίρεσης για κουτιά και έπιπλα. 

Με αυτές τις συμβουλές, ωστόσο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα πάνε όσο το δυνατόν πιο ομαλά, αφήνοντάς σας ελεύθερους να απολαύσετε ένα συναρπαστικό νέο στάδιο στη ζωή σας. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο