Επιμνημόσυνη δέηση στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Βέροιας (φώτο)


Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Βέροιας, με την ευκαιρία του Ψυχοσάββατου.

Την τελετή διοργάνωσε η 1η Μεραρχία Πεζικού για να τιμήσει τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες που έπεσαν υπέρ πίστεως της πατρίδος.

Το τρισάγιο τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, μαζί με τον προϊστάμενο της Ενορίας του Αγ. Αθανασίου Αρχιμ. Παύλος Μπρούγκας και τον διάκονο π. Κοσμά Καραγιάννη.

Ο Ταγματάρχης Βασίλειος Λέτσιος ανέγνωσε τα ονόματα των 70 πεσόντων, ενώ παράλληλα έπεφτε ομοβροντία πυρών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Διοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Δημήτριο Βουνίσιο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Ταξίαρχο Γεώργιο Αδαμίδη.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ανέκρουσε ο Εθνικός Ύμνος και ακολούθως ο Διοικητής και οι επίσημοι κατέθεσαν λουλούδια στα στρατιωτικά μνήματα.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε καφές στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας.

Στην τελετή παραβρέθηκε η στρατιωτική, αστυνομική και πολιτική ηγεσία της περιοχής, καθώς επίσης και το Παράρτημα Βέροιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Άγγελος Τόλκας, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Β. Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και Γεωργία Μπατσαρά, εκπρόσωποι του Παραρτήματος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας, συγγενείς των κεκοιμημένων κ.α.

Πληροφορίες - φώτο: pliroforiodotis.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο