Τι θα γίνει με το μπάχαλο της Πιερίων;


Με αφορμή το τροχαίο στην οδό Πιερίων που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (25/2/2022) και ανεξάρτητα βεβαίως από τα αίτια του συγκεκριμένου ατυχήματος, αναγνώστης του InVeria.gr μας επισήμανε πως γενικότερα η οδός Πιερίων αποτελεί μια προβληματική κατάσταση. 

Όπως επισημαίνει, σε όλη την οδό, από την αρχή της στους Λαδομύλους μέχρι τα φανάρια της Περιφερειακής, επικρατεί ένα μπάχαλο με τα βραχυχρόνια διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, τα οποία σταματούν για να εξυπηρετηθούν από τα καφέ και άλλα καταστήματα της οδού. Αυτή η κατάσταση όμως είναι ορισμένες ώρες τόσο έντονη που τα διερχόμενα οχήματα αναγκάζονται να κάνουν έναν συνεχές ζιγκ-ζαγκ...

Το "σταμάτησα για 5 λεπτά" του κάθε οδηγού, που από μόνο του δεν έχει σημαντική επίπτωση στην κυκλοφορία, πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των οχημάτων που σταματούν για... 5 λεπτάκια και έτσι κάθε ώρα έχει πολλές... πεντάλεπτες σταθμεύσεις. 

Σεβόμαστε την ανάγκη και την επιθυμία των καταστημάτων να έχουν πελάτες, την ανάγκη των πελατών να έχουν άμεση πρόσβαση, αλλά πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια και η ομαλή κυκλοφορία. 

Κατά συνέπεια, πρέπει βρεθεί μια λύση για την εξυπηρέτηση των βραχυχρόνιων σταθμεύσεων στην οδό, χωρίς παρακώλυση της κυκλοφορίας. Με πρωτοβουλία των ίδιων των καταστηματαρχών θα έπρεπε να βρεθεί λύση, σε συνεργασία με τον Δήμο. Για παράδειγμα, η απαγόρευση στάθμευσης και να επιτρέπεται μόνο στάση σε ορισμένα σημεία, ίσως έδινε κάποια λύση. 

Διότι, μπορεί να δείχνει ανοχή πολλές φορές η Τροχαία και να επιτρέπει αυτή την κατάσταση, ωστόσο κάποτε θα πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Όχι ως κάποιο... καπρίτσιο, αλλά ως ανάγκη για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και προς όφελος της ομαλής κυκλοφορίας. 

(φωτο από το streetview)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο