Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Πρόεδρο Ουκρανίας Ζελένσκι - Έτοιμη για βοήθεια η Ελλάδα


Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο (26/2/2022) με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky (Βολοντιμίρ Ζελένσκι), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓ του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία "σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες", όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας. 

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία ιατροφαρμακευτικό υλικό, ενώ πριν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ο Πρόεδρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

(φωτο αρχείου)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο