Για τον Άλκη και κάθε "Άλκη" και η ιστορική στιγμή της δικαιοσύνης να αποδείξει την αξία της


Λίγα 24ωρα από την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και ο πόνος, η αγανάκτηση και ο θυμός δεν λέει να κοπάσει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και θέσης, έχουν κάνει το όνομα του Άλκη σύνθημα κατά της βίας... 

"Για κάθε Άλκη"... Για τον Άλκη και κάθε "Άλκη" που στο παρελθόν έχασε την ζωή του άδικα, για κάθε "Άλκη" που θα χαθεί και στο μέλλον αν δεν αλλάξουν τα πράγματα τώρα. 

Από το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Από το Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης (αρχική φωτο) που σιωπηλά έγραψε το σύνθημα με τις τσάντες και τα σώματα των μαθητών, μέχρι το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας που τελεί υπό κατάληψη και από τις γειτονιές όλης της χώρας μέχρι στο σημείο που ο Άλκης έχανε την ζωή του από επίθεση άνανδρων χούλιγκανς στην περιοχή του Χαριλάου, το σύνθημα είναι ένα "Για τον Άλκη και κάθε Άλκη". 

Παράλληλα, συγκλόνισε με τα λόγια του π. Χρήστος Μήτσιος, ο γνωστός και ως Παπα-ΠΑΟΚ, σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ. Ηθικοί αυτουργοί είναι οι ίδιες οι διοικήσεις των ομάδων όσο δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα και όσοι υποκινούν το μίσος, κατά τον ο π. Χρήστο, άποψη που ολοένα και περισσότερο ακούγεται με κάθε ευκαιρία... 


Είναι οι φυσικοί δολοφόνοι, είναι όμως και οι ηθικοί αυτουργοί... Και, ακόμα, είναι και αυτοί που τους καλύπτουν και παρά τον πόνο που μοίρασαν, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και αυτοί που τους περιθάλπουν, παραμένουν παγεροί και άψυχοι. Ευτυχώς, η αστυνομία έχει αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και ήδη "βλέπει" 12 με 15 άτομα που συμμετείχαν στην δολοφονία του Άλκη και την δολοφονική επίθεση σε βάρος των δύο φίλων του. 

Δεν αρκεί όμως να βρεθούν οι όποιοι δράστες. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη (εντός ή εκτός εισαγωγικών) πρέπει να εγερθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πέρα από τις επιμέρους δίκες, οφείλει να εξετάσει το "απόστημα" σε βάθος. Να αναλάβει "σταυροφορία" κατά της σαπίλας και του παρακράτους αυτού, να ξετρυπώσει τις εγκληματικές οργανώσεις που κρύβονται πίσω από τις μαφιόζικες ομάδες που ενδύονται μανδύα χούλιγκαν, να "καθαρίσει" μια και καλή τον βόθρο, όσο ψηλά και αν χρειαστεί να φτάσει, παραβλέποντας κάθε οικονομική, πολιτική ή άλλη "επιρροή". Κάποια πρώτα βήματα έγιναν, αλλά θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ακόμα και αν - ου μη γένοιτο - χρειαστεί να υποστούν οι λειτουργοί Της τα ίδια με τον Άλκη, πρέπει να φτάσουν μέχρι τέλους. 

Τότε, ναι, θα βγάλουμε κάθε σκέψη για το αν θέτουμε ή όχι εισαγωγικά στην ανεξαρτησία της.

Νίκος Βουδούρης
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο