"Πεκίνο 2022": H Ημαθιώτισσα Μαρία Ντάνου σημαιοφόρος της Ελλάδας στην εναρκτήρια παρέλαση των 91 χωρών


Η Ημαθιώτισσα πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Μαρία Ντάνου ήταν η σημαιοφόρος, μαζί με τον Γιαννιώτη Απόστολο Αγγέλη, που άνοιξε την παρέλαση των αντιπροσωπειών των 91 χωρών στην έναρξη των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων "Πεκίνο 2022". 

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων αναφέρονται τα εξής: 

Η Ελληνική Σημαία κυματίζοντας ψηλά ήταν η πρώτη που μπήκε στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, την εμβληματική «Φωλιά του πουλιού», ξεκινώντας παραδοσιακά την παρέλαση των 91 χωρών που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη για τα χειμερινά αθλήματα, τους 24 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022». Σημαία που κρατούσαν με υπερηφάνεια ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου, δύο από τους πέντε συνολικά χιονοδρόμους που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας. 

Η ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και λιτή Τελετή Έναρξης, ξεκίνησε λίγο μετά την είσοδο του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου. Μία τελετή έναρξης που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα της Άνοιξης σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο. 
 
Η εκδήλωση, που έγινε με θερμοκρασίες περίπου -4 βαθμούς Κελσίου, ξεκίνησε με μια παράσταση από χορευτές που κουνούσαν λαμπερά πράσινα μεγάλα κοτσάνια με σκοπό να μεταδώσουν τη ζωτικότητα της εποχής, ακολουθούμενη από μια έκρηξη λευκών και πράσινων πυροτεχνημάτων που έγραφαν τη λέξη «Άνοιξη». Μετά από αυτό, η κινεζική σημαία πέρασε από 56 άτομα κάθε ηλικίας που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες της Κίνας, πριν υψωθεί η σημαία και ακουσθεί ο εθνικός ύμνος της χώρας.
 
Σε έναν τρισδιάστατο κύβο που έμοιαζε με κομμάτι πάγου, εμφανίστηκαν εικόνες, που χαράχτηκαν με λέιζερ, από τις 23 προηγούμενες διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα κομμάτι πάγου που «έσπασε» παίκτης του χόκεϊ επί πάγου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ολυμπιακούς κύκλους να αναδυθούν.
 
Στην συνέχεια εμφανίστηκαν κρυστάλλινοι παγωμένοι Ολυμπιακοί κύκλοι στο Στάδιο, πριν από την καθιερωμένη «παρέλαση των Εθνών», με την Ελλάδα να κάνει παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της στη «Φωλιά του Πουλιού».
 
Το Πεκίνο είναι η μοναδική πόλη που μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008», φιλοξενεί από σήμερα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022». Σκηνοθετης και της σημερνής Τελετής Έναρξης ήταν και πάλι ο διάσημος Ζανγκ Γιμού, όπως και το 2008, που είχε γίνει επίσης στην «Φωλιά του πουλιού». 
 
Οι συμμετέχοντες εθελοντές της τελετής έναρξης έφθασαν τους 3.000, σε μια σκηνή αποτελούμενη από 11,600 τετραγωνικά μέτρα οθόνης LED υψηλής ευκρίνειας που έμοιαζε με επιφάνεια πάγου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν ήταν απλοί κάτοικοι από το Πεκίνο και την κοντινή επαρχία Χεμπέι, λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση με κεντρικό θέμα την «Ιστορία μιας νιφάδας χιονιού».
 
Η εκδήλωση έγινε χωρίς θεατές, με τους διοργανωτές να έχουν πάρει την απόφαση από τον περασμένο μήνα να μην πουλήσουν εισιτήρια. Επέλεξαν να διαθέσουν στοχευμένα ορισμένα, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της Covid-19.
 
●Στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Γιάννης Αντωνίου και η Μένια Τσιόβολου στα αλπικά αγωνίσματα και ο Απόστολος Αγγέλης, η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα, στους δρόμους αντοχής.   


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο