Ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου


Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας  για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου:

Κάθε χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας του, βάσει της επιθυμίας οργανισμών, κοινοτήτων και ατόμων να περιορίσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

Στη σκιά της πανδημίας, για 3η συνεχή χρονιά, ο προσυμπτωματικός έλεγχος, οι χειρουργικές παρεμβάσεις και οι θεραπείες καθυστερούν για χιλιάδες καρκινοπαθείς λόγω αναβολών.

Δυστυχώς ο καρκίνος συνεχίζει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με την πίεση που ασκείται σε οικογένειες και υγεία να αποτελεί μεγάλο βάρος στη διαχείρισή του, ειδικότερα όταν σημαντικός αριθμός ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Αυτή λοιπόν την ημέρα καλούμαστε να εστιάσουμε στη βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπισή του: Την πρόληψη και την πρόωρη ανίχνευση. Η αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης των κρατών μελών προκειμένου να βελτιώσουν τον έλεγχο και την περίθαλψή του.

Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου και στην Ελλάδα μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Η δράση όλων μας προς την κατεύθυνση της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου ζωής συμβάλλει στην καταπολέμηση νοσημάτων. Επιδίωξη είναι τα ποσοστά επιβίωσης πολλών τύπων καρκίνων να βελτιώνονται χάρη στην προσιτή έγκαιρη ανίχνευση, την ποιοτική θεραπεία και τη φροντίδα επιβίωσης.

Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο