Ο Βεροιώτης υποσμηναγός που φιλοτέχνησε το Ελληνικό F-16 “Ζευς” δίδαξε μοντελισμό στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας


ΔΤ από 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας: Ένας από τους ανθρώπους πίσω από τα βραβευμένα χρώματα των αεροσκαφών επίδειξης της ΠΑ είναι και το παλαιό μέλος του Συστήματός μας , ο Υποσμηναγός κος Παλάσσης Δημήτρης, μοντελιστής και στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας , ο οποίος συμμετέχει και σε αντίστοιχα project της Πολεμικής Αεροπορίας ( σχεδιασμός – υλοποίηση ΖΕΥΣ και Δαίδαλος).

Το παλαιό μέλος του Συστήματός μας, ο Yποσμηναγός κ.Παλάσσης Δημήτρης , ήταν ο καλεσμένος που ανέλαβε να μεταδώσει στα παιδιά μας τις γνώσεις του, την εμπειρία αλλά και την αγάπη για τον μοντελισμό .

Ένας άνθρωπος με κέφι και μεράκι για αυτή την ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση.

Οι Πρόσκοποι και Ανιχνευτές μας είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά εκθέματα αεροπλάνων υπό κλίμακα, εξαιρετικής αληθοφάνειας και πιστών αντίγραφων των πραγματικών, καθώς και τα εργαλεία και τα υλικά συναρμολόγησης και βαψίματος που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους.

Χαρακτηριστικά όπως είπε ο ίδιος «Για εμένα το έναυσμα για τον μοντελισμό σε μικρή ηλικία ήταν μια παρουσίαση μοντελισμού στην 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας , το μακρινό 1990-1991 από τους συνπροσκόπους μας Μπισδρέμη Κώστα και Σιώπη Δημήτρη.

Η πρώτη αυτή επαφή με τον μοντελισμό έγινε αγάπη για την αεροπορία και την αεροδιαστημική τεχνολογία.

Ο μοντελισμός είναι ένα από τα πιο πολυσύνθετα χόμπι που συνδυάζει, καλλιτεχνικές τάσεις, μελέτη της τεχνολογίας και της ιστορίας. Καλλιεργεί την δημιουργική σκέψη, δημιουργεί έφεση προς την έρευνα και την τεχνολογία και επίσης δίνει την χαρά της δημιουργίας. Όλα αυτά γίνονται με ξεχωριστό τρόπο για κάθε μοντελιστή.

Ο σκοπός στον μοντελισμό είναι να κατασκευαστεί και να βαφτεί ένα μοντέλο υπό κλίμακα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και να βαφτεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές γίνεται.

Και ασφαλώς να κάνει ακριβώς αυτό που φαντάζεται ο ίδιος.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον Υποσμηναγό κ.Παλάσση για την  εντυπωσιακή παρουσίαση του καθώς και την επίλυση των πολλών αποριών μας.

Μπορείτε να απολαύσετε τα δημιουργήματα του στα socialmedia πατώντας σε έναν από τους παρακατω συνδέσμους

https://www.facebook.com/ZEUS340/

https://www.instagram.com/airbrushcustomworks/

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας
 
Περισσότερες φωτο και βίντεο:
 https://www.5couts.gr/2022/02/25/demo-team/
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο